Succédebut av Naib – när KB äntligen slog Gusk

Lennart SandahlNyheter, Senior

Vi får backa tillbaka till våren 2013 för att hitta Karlbergs senaste seger mot Gamla Upsala. Men nu är ”spöket” bortskrämt. På lördagen vann KB med 2-1 hemma på Stadshagen efter mål av Modou Gassama och nyförvärvet Alan Naib.

I många år har Gamla Upsala, även kallat Gusk, varit något av KB:s mardrömsmotståndare. Förra säsongen förlorade KB båda mötena, men i våras lyckades de rödvita få med sig en poäng (med mersmak) tillbaka till Kungsholmen (1-1).

Och på lördagen, i omstarten av division 2 norra Sveland, skedde det vi alla längtat så länge efter. Äntligen fick KB vinna igen mot Uppsalalaget.

KB inledde starkt och tog fullt rättvist ledningen på straff. Roman Tellos skott blockerades av en Gusk-arm och straffen var klar. Modou Gassama satte säkert sitt femte mål för säsongen. I den andra halvleken öppnade Gusk starkast och kvitteringen var inte ologisk där och då.

Men två lyckosamma byten skulle ge KB initiativet igen. Arnold Kisisua Maya, 19, stod för ett bra inhopp och var inblandad i 2-1-målet som nyförvärvet Alan Naib, 19, fick göra i sin tävlingsdebut.

Gusk tryckte på mot slutet men KB kunde freda sitt mål och ta tre sköna poäng i den första matchen för höstsäsongen.

Huvudtränare Pierre Gallo säger så här efter matchen.

– Väldigt trevligt att vinna i omstarten. Man är alltid lite osäker var laget står efter ett långt uppehåll.

Hur är din bild av matchen?

– Jag tycker killarna i stora delar gör en bra match. Första halvtimmen är jag väldigt nöjd med då jag anser att vi bygger vårt spel på korrekt sätt. Inledningen på andra halvlek är åt motsatt håll, Gusk får fast oss djupt och vi tar väldigt många dåliga beslut under den perioden. Efter hand tar vi oss in i det igen och börjar agera mer korrekt i slutändan anser jag att vi vinner helt rättvist.

Bytena blev avgörande den här gången.

– Otroligt roligt för Alan att göra mål i debuten, han har bra kvalitéer som kommer bli nyttiga för oss. Arnold har en bra form så han var förtjänt av speltid och bidrog mycket med sitt inhopp. Vi får heller inte glömma Michael Jahn som missat hela våren men nu äntligen är tillbaka.

Redan nu på onsdag (2 augusti) spelar KB på hemmaplan igen! Då i svenska cupen mot division 1-laget Akropolis. Vinnaren där garanteras ett allsvenskt- eller superettanmotstånd på hemmaplan i nästa omgång.

Vi behöver ert stöd!

Avspark 19.00. Entré 50 kr. Kontant eller swish.