Succéhelg för damerna!

Thomas BahnsonNyheter

En fullspäckad helg slutade med ett cup-avancemang och en guldpokal och den fina försäsong som damerna haft hittills bara fortsätter.

På lördagen var det 1/8 final i Victoria Cup mot Värmdö IF på Stadshagens IP. KB har tagit sig ända hit från 1/64 final! Då det är samma divisionstillhörighet för båda lagen så var det inga straffar innan matchen för något lag. Det var en jämn match i första skedet av matchen. Det var lite ryckigt i passningsspelet och det tog ett tag innan KB fick grepp om spelet men en bit in i halvleken började spelet mer och mer gå via KB. Nada Jacob öppnade målskyttet och satte 1-0 efter fint förarbete av Joana Barbosa Ferreira. Erika Back utökade till 2-0 genom ett fint långskott upp i målvaktens högra hörn. 

Malin Wickström 2-målsskytt

Matchen var fortsatt jämn i andra halvlek men bakåt stod Sally Bondesson i vägen för alla Värmdö-försök och framåt hade Malin Wickström lekstuga och satte spiken med sina två identiska 3-0 och 4-0 mål, i djupled efter passning av först Madde Rylander och sedan Cecilia From. 

Så från att ha börjat i 1/64 final ska KB nu spela kvartfinal mot Hässelby SK FF (div 2). En fantastisk bedrift!

Det fanns inte mycket tid att smälta segern innan det var dags för slutspelet i Korpens Innefotboll. Damerna har under vintern spelat i Korpen Elit för att gardera sig mot den karga vintern och hålla igång flåset och efter 11 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster kvalificerade de sig till slutspelet som hölls i Liljeholmshallen under söndagen. KB fortsatte på inslagen väg och spelade organiserat och med hög lagkänsla och gick igenom hela slutspelet utan att släppa in ett enda mål med segerraden 5-0, 2-0, 1-0 och 2-0. Det innebär att Karlbergs BK kan titulera sig mästare i Korpens Innefotboll 2017/18!

Cecilia From lyfter guldpokalen

Kommentarer

kommentarer