Succéinhopparen Hellgren Villegas: ”Skönt att kunna bidra”

kb-redNyheter, Senior

Elias Hellgren Villegas, 20, förstärker KB under sommaren. I senaste matchen hoppade anfallaren in på planen – och nickade in en hörna några sekunder senare.

Elias Hellgren Villegas tillhör numera collegelaget Temple University i Philadelphia. Under sommaren är han hemma i Sverige och håller igång med Karlbergs BK. Den store anfallaren har hoppat in i de två senaste matcherna – och senast blev han poängräddare. Hellgren Villegas byttes in i minut 80 när KB skaffat hörna. Han sprang in i straffområdet och nickade in kvitteringen med sin första aktion.

Berätta om hur du hamnade i KB med kort varsel och din bakgrund som fotbollsspelare?
– Jag spelar just nu på college i USA och började under våren kolla om jag kunde spela någonstans i Sverige under sommaren när jag kom hem. Jag tog kontakt med Herman (Magnusson) som jag spelade tillsammans med i BP. När Kalle (Karlsson) sa att jag kunde vara med på träning och spela matcher så var det en självklarhet att jag skulle komma hit då det Herman berättat om KB endast var positivt.

Du fick göra debut mot Sundbybergs IK och senast mot IFK Lidingö räddade du poäng med din första bolltouch efter att ha blivit inbytt. Hur är känslan?
– Ja, det var riktigt skönt att kunna komma in och bidra till laget så snabbt. Vi lyckades tyvärr inte vända och vinna matchen men att i alla fall kunna bidra på något sätt kändes riktigt skönt.

Beskriv dig själv som spelare!
– Jag skulle säga att jag är en stor och fysisk forward som kan göra lite av allt. Jag är en target som är bra på huvudet och bra med båda fötterna. För mig finns det inget bättre än att göra mål så förhoppningsvis kan jag bidra med ett par till.

På lördag väntar IFK Mora hemma på Stadshagen. Vad är din målsättning med resten av våren i KB?
– Min målsättning är att få spela så mycket som möjligt och hjälpa laget att vinna matcher. Jag vill hjälpa KB att förlänga sviten på 11 matcher utan förlust så länge som möjligt och bidra på så många sätt som jag kan.

FAKTA
Namn: Elias Hellgren Villegas. Född: 1998. Position: Anfallare. Moderklubb: Gamla Upsala SK. Övriga klubbar: IFK Uppsala, Sunnersta AIF, BP. Kom till KB: 2019. Matcher i serien 2019: 2. Mål: 1. Assist: 0.

Karlbergs BK–IFK Mora spelas lördag 15 juni på Stadshagen. Avspark: 14.00.
Entré: 50 kr (swish eller kontant). Gratis för alla under 18 år samt spelare och ledare i KB-kläder.

Foto: Owlsport.com