Sundbybergs IF – KB 1–3

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Foto: Thomas Bahnson

Karlbergs BK är klart för kval till division 2. I den sista omgången på lördagen besegrade laget Sundbybergs IF på bortaplan och säkrade andraplatsen i division 3 östra Svealand.

Förutsättningarna inför lördagen var klara: Seger borta mot klara seriesegraren Sundbybergs IF krävdes för att var helt säker på en kvalbiljett. Men inte ens det skulle räcka ifall Täby FK öste in mål i sin match mot nedflyttningshotade IFK VIksjö.
Karlberg fick iallafall en bra start på naturgräset på Sundbybergs IF inför storpubliken (410 åskådare). I den åttonde minuten krutade Richie Ntirugelegwa in 1–0 med ett välplacerat distansskott.
Första halvleken var jämn. KB hade ett par möjligheter att utöka ledningen, Sundbybergs vassaste chans var ett skott som Viktor Segerström räddade lågt nere vid bortre stolpen.
– Även om vi hade ledningen i paus var vi en bit från vår normala nivå. Det fanns delar i vårt spel i första halvlek som var bra, men det fanns också delar i slutet av halvleken som vi inte alls var nöjda med som vi pratade om i pausen, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek började KB passivt första tio minuterna och Sundbyberg tog över taktpinnen. Därför kom 2-0-målet passande. Efter en hörna lyfte Andreas Vikström in bollen i straffområdet där Modou Gassama vände om och volleysköt in bollen i bortre hörnet, inte helt olikt David Platts minnesvärda fullträff i VM 1990.
Sundbyberg reste sig omgående och hade en reduceringsboll i nät minuterna senare som dock vinkades av för offside. I det här skedet av matchen böljade spelet. KB hade ett par gyllene möjligheter att stänga matchen. Bland annat svarade duktige Sundbybergsmålvakten Kjell Jönsson för en fenomenal fotparad då Mathias Karelius fick drömläge sedan Jawad Lahlou spelat bollen snett bakåt.
Med knappt tio minuter kvar av ordinarie tid fick Sundbyberg in 1–2 efter en hörna. Det blev lite nervöst, men bara fyra minuter senare dödade Mathias Karelius hemmalagets förhoppningar. På en perfekt slagen frispark från Keivan Keshavarz nådde Karelius högst och nickade in 1–3.
– Vi spelade inte så bra fotboll i andra halvlek som vi har gjort i andra matcher i höst, men vi krigade för varandra och det lade grunden till den här segern, säger Kalle Karlsson.

Med facit i hand hade det räckt med oavgjort för Karlberg då Täby föll hemma mot IFK Viksjö (1–2). Men vinsten innebär att KB har besegrat samtliga lag i serien under 2015 och att man avslutar med flest gjorda mål och minst antal insläppta mål.

Sundbybergs IF–Karlbergs BK 1–3 (0–1)
Mål, KB: 0–1 (8) Richie Ntirugelegwa, 0–2 (60) Modou Gassama (Andreas Vikström), 1–3 (87) Mathias Karelius (Keivan Keshavarz).
Publik: 410.

> Kvalet spelas kommande vecka. KB spelar borta på onsdag/torsdag mot Dalhem/Haninge/Brandbergen och retur hemma på lördag/söndag.