Sundbybergs IK – Karlbergs BK 0–1

kb-redNyheter, Senior

KB tog fjärde raka segern

Karlbergs BK tog en tung seger borta mot Sundbybergs IK i lördags. Men det satt hårt inne. KB styrde spelet från start och tog ledningen i elfte minuten när André Nader nådde högst i straffområdet och nickade in bollen bakom Martin Limpar i Sundbybergsmålet. KB hade fler lägen, Alexander Kärki sköt ett skött som Limpar greppade enkelt och Alenga Masimango hade något farligt inspel som så när nådde rätt adress. Sumpans farligaste chans var en frispark från före detta KB-spelaren Christoffer Redenstrand som skruvades över muren.
Sumpan tog över spelet i minut 21 när Michael Jahn fick en smäll i huvudet, blödde kraftigt och var utanför spelet och plåstrades om i tio minuter. Med numerärt överläge tryckte hemmalaget på och hade ett par giftiga fasta situationer. När KB återigen blev fulltaligt fick man bättre kontroll och tog över taktpinnen igen.

I andra halvlek hade Sundbyberg mest boll, men hade svårt att skapa chanser. KB hade flera möjligheter att avgöra, Kärki fick den bästa chansen tidigt i andra halvlek men Martin Limpar klarade men en fin benparad. Sista sju-åtta minuterna backade KB hem längre och längre ned och Jonathan Flensborg fick en gyllene kvitteringschans men Viktor Segerström kom ut snabbt och skar av vinkeln.
– Vi kom inte upp i den nivån vi gjort senaste två helgerna. Man får ge Sumpan credit, de var bra och lyckas på något sätt alltid tända till extra i derbymatcherna mot oss. Hade de spelat som de gör mot oss varje vecka hade de definitivt legat högre upp i tabellen. För vår del är jag nöjd med första 15 minuterna, sedan borde vi ha avgjort matchen i andra på de omställningslägena vi fick, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde målvakten Viktor Segerström och mittbacken Alexis Kousis, den sistnämnde hoppade in i paus och var stark i försvaret när ledningen skulle försvaras.

Sundbybergs IK–Karlbergs BK 0–1 (0–1)
Mål: 0–1 (11) André Nader (Michael Jahn).
Publik: 150 (på Sundbybergs IP).