Sundbybergs IK – Karlbergs BK 0–2

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK avgjorde med tio man mot Sundbyberg

KB började lovande första tio minuterna på Sundbybergs IP. Bästa möjligheten hade Alenga Masimango som lurade en försvarare och sköt ett bra skott, men hemmamålvakten Martin Limpar svarade för en kvalificerad räddning.
Sedan fick Sundbyberg de bästa lägena. Viktor Segerström svarade för ett par fina parader och hemmalaget hade en rad hörnor, varav en blev farlig.
– Sumpan gjorde det bra, vi vet att de har kvaliteter, samtidigt som vi inte kom upp i vår normala nivå. Jag anade att vi skulle få svårt att spela med samma bolltempo som hemma på vår nylagda matta. Och det betydde att matchen gav mer ställningskrig än skönspel, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek höjde sig KB markant och tog över matchen. Herman Magnusson prickade utsidan av stolpen med ett pressat skott och Marcus Kettler hade en nick som Martin Limpar styrde i den andra stolpen. Ett ledningsmål för laget från Kungsholmen låg i luften, men huvuddomaren Mohammadreza Faghani (som inte hade någon bättre dag på jobbet) såg ut att grusa de förhoppningarna. Han började med att felaktigt döma hörna till Sundbyberg och gav sedan en andra varning till KB-mittfältaren Richmond Sobrinho som reagerade mot beslutet. Ett ytterst hårt domslut.
KB med tio man fortsatte dock att föra matchen och med knappa 20 minuter kvar spelade inhopparen Alexander Hedman in bollen i straffområdet. Marcus Kettler tog emot och dunkade upp bollen i nättaket ur snäv vinkel. Ett förlösande mål. Med fem minuter kvar kom 2–0 efter en kontring där Moonga Simba serverat Victor Vera Garcia som fri med målvakten hittade luckan.
– Som väntat blev det en tuff derbymatch på en plan som har sina utmaningar. Oerhört starkt att avgöra matchen när vi reducerats till tio man, säger Kalle Karlsson som plussade extra för målvakten Viktor Segerström, yttern Moonga Simba och anfallaren Marcus Kettler.
Nästa match spelas hemma på lördag kl 14 mot Skiljebo SK.

Sundbybergs IK–Karlbergs BK 0–2 (0–0)
Mål: 0–1 (76) Marcus Kettler (Alexander Hedman), 0–2 (86) Victor Vera Garcia (Moonga Simba).
Publik: ca 200 (på Sundbybergs IP).