Sundbybergs IK – KB 0–3

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK fick en flygande start i division 2 norra Svealand. KB besegrade Sundbybergs IK i lördagens premiär med 3–0.

Lördagen bjöd på fint vårväder och det var KB som glänste mest i solen på Sundbybergs IP.
Första 20 minuter var jämna. Båda lagen kände sig för, kanske spelade premiärnerverna ett spratt. Sedan tog KB över.
Laget tog ledningen då Mathias Karelius nickade in bollen från nära håll efter en hörna. Bara minuter senare kom 2–0 genom Alexander Kärki, fint framspelad av Karelius.
Karlberg hade sedan bud på en straffspark då Modou Gassama blev neddragen, men domaren friade. Sundbyberg ville ha straff precis före paus för en hands, men domaren friade även den gången.

I andra halvlek kom 3–0 direkt efter vilan då Modou Gassama serverade Mathias Karelius.
Sundbybergs försökte få till en reducering men hade svårt att skapa heta chanser. KB hade istället lägen att öka på siffrorna.
– Det var en stark laginsats. Försvarsspelet kändes stabilt och framåt så tog vi oss till en mängd avslut, säger tränaren Kalle Karlsson.

Hemmapremiären spelas på lördag 16 april på Stadshagen mot Boo FK.

Sundbybergs IK–Karlbergs BK 0–3 (0–2)
Mål: 0–1 (33) Mathias Karelius, 0–2 (37) Alexander Kärki (Mathias Karelius), 0–3 (47) Mathias Karelius (Modou Gassama).
Publik: 250 (på Sundbybergs IP).