Surt poängtapp mot Långholmen, 0 – 0

Thomas BahnsonDam0 Comments

Äntligen var det dags att spela hängmatchen som skulle spelats redan 28 april. Helgen började med 2 avbräck pga skada och sjukdom och på matchdagen kom ytterligare ett sjukdomsfall. Helt plötsligt stod vi utan avbytare och som vanligt utan målvakt. Räddare i nöden blev KBs egna Fotbollskonsulent Kajsa Bosta som ställer upp i mål (och håller nollan), och Damjuniorerna som lånar ut 3 duktiga spelare.

Vi visste att Långholmen hade några väldigt duktiga tjejer och att dom tagit poäng av både Vasastan och Enebyberg så det var ingen överraskning att dom tog tag i taktpinnen första 10 min. Men ju längre halvleken gick desto mer tog vi över och när jag summerar matchen så har vi nog övertaget i iaf 70 minuter totalt.

Det som saknades för oss idag var effektiviteten och bristen på den som hängt med oss från andra halvlek i senaste matchen, bollen vill helt enkelt inte in i mål. Vi har några riktigt vassa lägen men det vill sig inte riktigt.

Försvarsspelet är dock en fröjd att se och jag minns inte ett enda mål i år som man kan anklaga backlinjen för. Överlag så visar hela laget styrka och vi är på rätt väg, vi har mött de kanske starkaste lagen i inledningen och ligger ändå på 2a plats i tabellen.

Nästa match är på söndag mot Träsket kl 18 på Zinkensdamm.

Vi ställde upp med detta lag:
Kajsa
Elin Lisa Lotta Emma.O