Svenska cupen: IFK Lidingö – KB 1–0

kb-redNyheter, Senior

KB åkte ur Svenska cupen

Alla KB-fans minns hur laget chockade allsvenska Dalkurd förra året, tog matchen till förlängning inför ett kokande Kristinebergs IP och så när avancerade till gruppspelet. Det blir ingen ny cupfest 2019. På onsdagen blev det respass i kvalet borta mot IFK Lidingö (0–1).
KB började starkt och vaskade fram flera heta lägen. Pashang Abdulla nickade precis över, Marcus Kettler hade först ett skott som hemmamålvakten Emil Fnine klarade med vissa besvär och sedan en nick från nära håll. Daniel Larsson, debutanten i startelvan, hade ett lobbförsök som Fnine styrde till hörna. Och då hade vi bara spelat 20 minuter. Lidingös bästa läge var ett spel snett inåt bakåt när avslutet gick tätt över ribban, men det var klar fördel för gästande KB.
I den 29:e minuten kom 1–0 överraskande när snabbe Max Matta rann igenom ett otajmat KB-försvar och stötte in bollen med pannan. I andra halvlek hade KB ett par lägen, men Lidingö försvarade sig väl och stod emot.
– Vi visste att Lidingö hotar med långa inkast och en snabb boll bakom backlinjen. Därför var det trist att vi ändå släppte till ett mål på det sättet: Det var alldeles för billigt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde ytterspelaren Daniel Larsson. Övriga kan bättre.

IFK Lidingö–Karlbergs BK 1–0 (1–0)
Mål: 1–0 (29) Max Matta.
Publik: 85 (på Lidingövallen).