Syrianska IF – KB 2–6

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Sunday Abohwo har precis gjort 0–2 för KB i gårdagens match mot Syrianska på Solid Park Arena i Västerås.

Karlbergs BK bjöd på målfest borta mot Syrianska IF och tog en komfortabel seger.

På pappret såg söndagskvällens bortamöte med Syrianska ut att bli en tuff uppgift. Västeråslaget hade chansen att få kontakt med tätstriden och slog KB i våras på Stadshagen med 3–1. Men den här dagen tryckte KB gasen i botten från början och hemmalaget hängde inte med alls.
Redan första fem minuterna hade gästerna skapat ett par vassa lägen. Mathias Karelius satte 1–0 i åttonde minuten, men sedan hade KB en mängd chanser att öka på ledningen. Bland annat missade Modou Gassama en straff.
– Vi startade matchen bra första tio minuterna, sedan tycker jag att vi tappade i mitten av halvleken och började slarva. Det kändes lite konstigt i första halvlek för vi behövde inte ens spela bra för att skapa en mängd chanser. Vi måste ha haft 15 målchanser bara i första halvlek. De bjöd på mer än något annat lag i serien har bjudit på, en diametral skillnad mot i våras då vi mötte ett väldigt tajt och disciplinerat Syrianska, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
I slutet av halvleken satte Sunday Abohwo 2–0 efter en individuell prestation innan Modou Gassama vinklade in 3–0 från nära håll.

I andra halvlek började Syrianska lovande och Sasa Plavsic prickade in 1–3 från straffpunkten. Minuten senare kom dock 1–4 genom ett självmål efter att Ivan Förlin spelat in bollen framför mål. KB fortsatte att skapa chanser men nådde spelmässigt inte upp till samma nivå som under första halvlek.
– Andra halvlek kändes avslagen från båda lagen, lite träningsmatchkänsla.
Modou Gassama satte 5–1 fri med målvakten och i 90:e minuten stötte Gassama in 6–1 efter fint förarbete av Robiel Mecconen. I slutminuten snyggade Sasa Plavsic till siffrorna till 2–6 innan försvararen Igor Paldan tog ett omotiverat rött kort i matchens sista sekunder.
Trion Michael Jahn, Sebastian Bergenheim och Modou Gassama var framträdande hos KB.

Syrianska IF–Karlbergs BK 2–6 (0–3)
Mål: 0–1 (8) Mathias Karelius (Adam Westin), 0–2 (40) Sunday Abohwo (Adam Westin), 0–3 (42) Modou Gassama (Sebastian Bergenheim), 1–3 (52) Sasa Plavsic (straff), 1–4 (53) Självmål, 1–5 (73) Modou Gassama (Mathias Karelius), 1–6 (90) Modou Gassama (Robiel Mecconen), 2–6 (92) Sasa Plavsic.
Publik: 150 (på Solid Park Arena).