Syrianska Kerburan – KB 1-3

kb-andersMatchreferat 2015, Senior0 Comments

KB-Skiljebo_2012_Lahlou
Förra helgens seger mot Västerås gav tydligen vind i seglen för KB som nu tog höstens andra raka seger då Syrianska IF Kerburan fälldes med 3-1 borta.

Samtidigt förlorade Västerås igen. Denna gång mot jumbon Skiljebo och Enköping förlorade också. Därmed får KB litet andrum i bottenstriden inför nästa viktiga match mot Rotebro.

En smolk i glädjebägaren var att Oliver Lee Gilford drog på sig två gula kort och därmed är avstängd i nästa match. Olämpligt för KB som har många skador och avstängningar sedan tidigare.

Inte helt lätt att vinna mot Syrianska i Västerås väl?

– Otroligt skönt att åka ifrån Västerås med tre pinnar i bagaget, i och med att vi visste att Syrianska Kerburan är ett duktigt lag med många skickliga individuella spelare, säger lagets assisterande tränare Roger Svensson.

Det har varit en väldig omsättning på spelare på sistone

– Nu hade vi lite återbud inför denna matchen igen, då Garofalo, Atilla, Tugge, Matte, och Måns var sjukanmälda/avstängda/skadade. Tillbaka i truppen hade vi dock Johannes, Francis, Fredrik, och Christoffer.

Berätta litet om matchen

– Om man skall vara ärlig så är Syrianska bättre än oss idag som helhet och skapar fler målchanser än vi i första halvlek. Francis rädda oss ett par ggr och ett hårt jobb i defensiven löste resten.

– Målet som Ruan (reggat som självmål enligt SvFF, red anm) gör tre minuter före paus blir lite förlösande för oss och lite lugn sprider sig i gruppen. Vi har stora svårigheter med deras väldigt duktiga vänsterforward, som ständigt och jämt gör livet surt för Gustav. 1-0 i halvlek är inte rättvist, men vi tar den med oss.

Målrikt i början på andra halvlek

Andra halvlek börjar i moll, då 1-1 slås in i 47:e minuten. Francis och Ted är inte riktigt överens på det låga inlägget och den rinner förbi till en ensamstående rödklädd.

– Dock så har vi återigen lite flyt då efter en hörna och flipperspel i boxen, en rödklädd är sist på bollen och den trillar precis ned innanför mållinjen. Fem minuter in på andra leder vi alltså 2-1 efter ännu ett självmål.

Det måste väl ha känts skönt att ni kunde återta ledningen så snabbt?

– Tändning och ett skönt go i laget nu. Vi spelar fortfarande inte bra fotboll, men vi sliter för varandra vilket är härligt att se. Syrianska börjar nu lyfta in bollar i vår box och går helt ifrån sin ‘game plan’, vilket var att rulla ut oss och sedan lägga den bakom vår backlinje och när sedan Ollie (Gilford) får sitt oförtjänade andra kort, blir pressen ännu mer total. SIF fortsätter att lobba in bollar, vilka Francis suger ner föredömligt.

– Med fem minuter kvar att spela, mitt i deras press får vi en omställning på mittplan, och Ömer driver hårt mot mål från sin vänsterytterposition. Han släpper sedan den snett framåt i löpet på Stoffe (Bergqvist) som rakar dit den. 3-1 och vinst!

– En härlig lagseger och där ifall man tittar på den bästa fotbollen så skall vi inte vinna. Lag/arbetsinsatsen är vi mycket nöjda med dock, och de tre poängen känns jäkligt sköna, avslutar Roger.

/red

Laget: Laget: Francis Ngono Ndzengue – Gustav Hedberg (Ömer Erdal, 46:e), Oliver Lee Gilford, Ted Fontér, Anders Lindskog – Jonathan Partin (K), Jonathan Ederström –  Youssef Lahlou, Richard Joseph Ntirugelegwa (Christopher Bergqvist, 60:e), Johannes Bengtsson (Petter Falkenstrand, 70:e) – Ruan Carlos Da Silva Cantilio.