Syrianska – KB 3–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK förlorade måstematchen borta mot Syrianska IF med 0–3 och degraderas från division 2.

Ett skade- och avstängningsdrabbat Karlberg åkte till Västerås och Swedbank Park med kniven mot strupen. Laget var tvunget att vinna för att ha någon realistisk chans att hänga kvar i divisionen (teoretiskt hade det räckt med oavgjort och seger mot Gamla Upsala om Strömsberg förlorat båda sina återstående matcher).
Syrianska tog tag i spelet inledningsvis och KB drabbades av ytterligare ett dråpslag i den åttonde matchminuten när försvararen Gustav Hedberg skadade allvarligt knäet och fick bäras ut på bår.
– Motvinden som vi haft hela hösten fick tyvärr aldrig något slut, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Som om inte det vore nog tog Syrianska ledningen med ett mål där hemmaspelarna alldeles för billigt fick vinna ett par motlägg och bollen slumpartat studsade fram till en fri John Junior.
– De dominerade bollinnehavet och det hade vi kalkylerat med. Jag tycker vi gjorde en bra första halvlek försvarsmässigt utifrån vår matchplan. De hade mest bollen i ofarliga ytor och skapade inte särskilt många chanser, konstaterar Kalle Karlsson.
KB skapade dock inte tillräckligt mycket framåt, närmast ett 1–1-mål var Oskar Sewerin (bilden) som nickade ett par decimeter över ribban.

I andra halvlek var Syrianska numret större och 2–0-målet, efter ett försvarsmisstag i bortalaget, avgjorde matchen. Efter det försökte KB gå framåt och laget skapade faktiskt en handfull chanser. Jawad Lahlou var fri men sköt utanför vid ställningen 2–0, Sebastian Silva styrde ett inlägg strax utanför, Anders Lindskog sköt ett hårt skott som strök ribban och Edwin Ekholm drog på ett kraftfullt skott rakt på hemmamålvakten från bra läge. Inhopparen Leonard Edholm fick också ett returläge, men det var efter att Syrianska ökat på till 3–0 genom före detta allsvenske spelaren Sheriff Suma.
Syrianska hade förstås lägen när de fick anfalla mot ett icke samlat KB-försvar och Paul Lindqvist fick göra några svettiga räddningar.
– Det var inget snack om att vi förlorade mot ett bättre lag idag. Det var knappast den här matchen som grundlade att vi åker ur, säger Kalle Karlsson.

Syrianska IF–Karlbergs BK 3–0 (1–0)
Publik: 70.