Täby FK – Karlbergs BK 0–0

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK och Täby FK utspelade en mållös batalj i fredags.

Det var en fin sommarkväll när pigga nykomlingen Täby FK tog emot på Tibblevallen. Spelet var inte lika vackert, men det berodde mest på underlaget. Tibblevallens naturgräs, som lämnade en del i övrigt att önska, gjorde att det var svårt att få tempo i spelet. Framför allt för Karlberg som försökte få igång sitt passningsspel utan att få det sedvanliga flytet. Täby satsade mest på att slå långa bollar mot starke anfallaren Daniel Sterner.
Matchinledningen var jämn, men efter 20 minuter tog KB över mer och mer. Alexander Hedman, Victor Garcia, Marcus Kettler och Alenga Masimango hade de hetaste avslutsförsöken och Modou Gassama hade en nick från nära håll som vållande hemmamålvakten Jacob Gerrevall en del bekymmer. Täbys bästa möjlighet var ett mål som dömdes bort för en knapp offside (max ett par decimeter, enligt VAR).

I andra halvlek styrde KB spelet men hade svårt att komma till farliga chanser. Victor Garcia hade ett skott över sedan han fått en passning från inhopparen Moonga Simba. Det dröjde till slutet innan lagen vaskade fram de skarpaste möjligheterna. Täby hade ett bra nickläge från nära håll i 84:e minuten, men hemmaanfallaren styrde bollen ett par meter utanför. KB:s bästa chans fick Modou Gassama på tilläggstid, men nicken klarades av Jacob Gerrevall. Den mest spektakulära möjligheten hade dock Marcus Kettler. KB-anfallaren väntade ned ett högt inlägg från Victor Garcia och drog till på volley i 89:e minuten. Han fick drömträff och bollen var på väg in i första hörnet. Men Gerrevall svarade för en svettig räddning och klarade till hörna. Det hade varit ett minnesvärt segermål från den högre skolan…
– Vi gör en del bra saker i första halvlek, lite för sällan dock, men det var svårspelat på en ojämn, studsig matta och vi hade behövt mer kvalitet i de sista momenten. Det som var positivt var att vi höll nollan och inte släppte till så mycket den här matchen heller, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Mittfältaren Victor Vera Garcia var andra halvlekens bästa spelare och höjde sig över mängden hos gästerna.
Nästa match spelas redan på onsdag då IFK Stocksund kommer till Stadshagen (avspark kl 14.00).

Täby FK–Karlbergs BK 0–0
Publik: 75 (på Tibblevallen).