Täby FK – KB 1–3

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Underläge i paus vändes till seger för Karlbergs BK i omstarten av division 3 östra Svealand.

KB avslutade våren tungt med två raka nederlag. Men på onsdagen fick laget bästa tänkbara start på hösten genom 3–1-seger borta mot topplaget Täby FK.
Karlberg, som fick stryk av Täby hemma på Stadshagen i våras efter att ha drabbats av två utvisningar, styrde spelet inledningsvis och började skapa lägen. David Lividikos var framme och högg ett par gånger och Mathias Karelius drev sig fram till bra skottläge.
Täby hade farliga lägen efter omställningar. Hemmalaget hade en nick i ribban i mitten av halvleken innan man tog ledningen genom William Mårdberg i den 34:e minuten, ett skott som styrdes i mål via KB-mittfältaren Alexander Wiklund och ställde Viktor Segerström.
– Vi tyckte att vi gjorde en bra första halvlek spelmässigt så vi kom överens om att ha tålamod i andra halvlek. Vi visste att vi skulle få lägen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Chanserna kom, men det skulle dröja innan kvitteringen kom.
Först hann KB bränna fina möjligheter. Mathias Karelius hade ett par farliga inspel från kanten, Andreas Vikström avslutade tätt utanför och Alexander Wiklund tvingade hemmamålvakten till en svettig räddning med en välriktad nick.
Det blev istället Jawad Lahlou som gjorde det förlösande kvitteringsmålet. Jawad, som gjorde comeback efter fyra månaders skadefrånvaro, nickade in Richard Ntirugelegwas fina inlägg, då återstod cirka 25 minuter av matchen. Tio minuter senare kom ledningsmålet. Simon Karevik vann bollen högt upp i planen och serverade David Lividikos. Anfallaren rundade kallt målvakten och rullade in 1–2 för bortalaget. Bara tre minuter senare pangade Filip Mårtensson in 1–3 från distans.
– Det var riktigt starkt att vända. Vi upplevde många matcher i våras där vi dominerade men inte fick in bollen, nu fick vi äntligen utdelning. Samtidigt fick vi visa att vi kan spela riktigt bra fotboll. En del kombinationer var underbara att se, säger Kalle Karlsson.
Bäst i KB var mittfältaren Richard Ntirugelegwa (bilden) som styrde spelet från sin mittfältsposition.
Nästa match spelas på söndag hemma mot Juventus IF kl 14.00 på Stadshagen.

Täby FK–Karlbergs BK 1–3 (1–0)
Mål, KB: 1–1 (68) Jawad Lahlou (Richard Ntirugelegwa), 1–2 (78) David LIvidikos (Simon Karevik), 1–3 (81) Filip Mårtensson.
Publik: 75.