Täby FK–KB 2–1

kb-redNyheter, Senior

Karlberg föll i toppmötet

KB hade chansen att kapa avståndet till serieledaren Täby FK i lördags. Istället blev det en ny förlust med 1–2.
Pashang Abdulla fick ett jätteläge redan i tredje matchminuten att ge Karlberg ledningen på Tibblevallen. Men Abdulla kom inte till avslut i förstaläget och när skottet väl avlossades från nära håll gick bollen över ribban. Istället kom 1–0 till hemmalaget efter cirka 15 minuter när KB tappade bollen vid egen hörnflagga och Daniel Sterner styrde in ett inspel vid första stolpen.
Karlberg reste sig och tog över spelet, men trots stort bollinnehav lyckades man inte skapa några heta målchanser. Närmast var Abdulla som hade ytterligare ett skott över. I andra halvlek försökte KB få till ett tryck mot Täby. Den bästa kvitteringschansen var när Daniel Da Silva snodde åt sig bollen och kunde ha hittat en helt fri Pashang Abdulla i straffområdet, men möjligheten rann ut i sanden. Med 25 minuter kvar rann Täby igenom på vänstersidan och David Bostrand satte dit 2–0 från nära håll.
– Täby vann rättvist eftersom de var bättre i båda straffområdena där matcher avgörs. Täby är duktiga på att straffa lag som gör misstag. Man får inte bjuda på någonting och det gjorde vi tyvärr och hamnade i underläge. Det var en sådan match där vi hade behövt ta ledningen. Vi hade också behövt mer kvalitet offensivt för att ta oss igenom deras kompakta försvar där deras starka mittbackar rensade undan det mesta. Den kvaliteten fanns inte den här dagen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Täby FK–Karlbergs BK 2–1 (1–0)
Mål: 1–0 (15) Daniel Sterner (David Bostrand), 2–0 (65) David Bostrand (Anton Johansson), 2–1 (89) Herman Magnusson.
Publik: ca 300 (på Tibblevallen).