Täby IS – KB 1–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK spelade oavgjort, 1–1, i genrepet mot Täby IS på söndagskvällen.

Karlberg kom till spel med en del nya ansikten. Sebastian Silva och Edwin Ekholm, som värvades före transferstoppet, förstärkte defensiven. På grund av ett par återbud kom Karlberg till spel med en tunn anfallsbesättning. Junioren Petro Szoppe, 19, fick starta på topp med ytterbacken/mittfältaren Ivan Förlin som vänsterytter.
Division 3-laget Täby IS startade bra och satte tryck på KB genom sina långbollar. Hemmalaget tog ledningen efter cirka 20 minuters spel när KB missade i ett uppspel och Paul Lindqvist överlistades av ett vasst avslut ribba in.
KB:s bästa chans hade Ivan Förlin som fick en skarvning av Petro Szoppe, men avslutade rakt på målvakten. Kvitteringen kom istället ett par minuter före paus när Anders Lindskog slog ett långt inlägg som landade på Filip Lagerstedt, som forcerade in 1–1.
Andra halvlek bjöd inte på så mycket ordnat spel. Täby fortsatte med sina långbollar men skapade mest chanser när KB slarvade. Gästerna hade svårt att skapa chanser. Den bästa hade Richie Ntirugelegwa som serverades av Ivan Förlin, men skottet gick en bra bit över.”
Sammanfattningsvis var det ett bra genrep för KB med tanke på omständigheterna. Sista fem minuterna fick ytterligare en junior, Hampus Jelf, 18, hoppa in på mittfältet.

KB spelar premiär i division 2 Norra Svealand på Stadshagen den 12 april kl 14.

Täby IS–Karlbergs BK 1–1 (1–1)
Mål, KB: 1–1 (43) Filip Lagerstedt (Anders Lindskog).
Publik: 30.

Du har väl inte missat att du kan införskaffa ett säsongskort och se samtliga KB:s hemmamatcher för 250 kronor?

/red