Tack för den här tiden, Keivan!

Lennart SandahlNyheter, Senior

Efter två otroligt framgångsrika säsonger i Karlbergströjan lämnar lagkaptenen Keivan Keshavarz klubben för utlandsstudier. ”Keivan har haft en stor del i a-lagets snabba utveckling och det är klart att vi kommer sakna honom”, säger sportchefen Lennart Sandahl.

25-årige Keshavarz kom till klubben från Sollentuna FK inför omstarten i division 3 2015 och växte snabbt fram till en ledare.
– Vi hade tappat många rutinerade spelare och sökte en mittfältare med fysiska egenskaper och som var en ledare på planen. Eftersom jag själv spelat med Keivan i Rotebro (div 2) för ett antal år sedan visste jag vad han kunde ge oss. Med Kalle Karlsson som huvudtränare fick han en viktig roll i laget och hade stor del i vår uppflyttning till division 2 samma säsong. Förra säsongen var han i ännu bättre fysisk form och var ett viktigt ankare som höll ihop vårt mittfält. Det räckte nästan till division 1, säger sportchefen Lennart Sandahl.

– Jag vill från klubbens sida tacka Keivan för de här fantastiska två åren, önska honom lycka till med studierna och vi hoppas självklart att han snart är tillbaka i den rödvita tröjan igen.

Med ett fantastiskt vänsterskott i krysset gjorde Keshavarz 2-0-målet i 2-1-segern mot allsvenska AIK på försäsongen 2017. Foto: Anders Jansson.

Redaktionen ställde ett par frågor till Keshavarz som redan är på plats i sin nya hemstad i Tyskland.

Berätta om varför du inte spelar i KB när säsongen startar 2017?
– Jag har valt att under våren flytta till Bremen, Tyskland för att fortsätta med min utbildning. När jag fick möjligheten att studera utomlands ville jag ta möjligheten att skapa mig de kontakter, upplevelser och erfarenhet som utlandsstudier bidrar med.

Vilka är dina bästa minnen från tiden i Karlberg?
– Under mina två år i Karlberg har jag stort sett bara haft bra minnen. Vi har upplevt så mycket på denna korta tid. Mitt bästa minne måste ändå vara höstsäsongen 2015. Vi gick som tåget och förlorade knappt en match på hela hösten. Vi hade otroligt roligt samtidigt och allt detta fick avslutas med ett kval till division 2 som vi vann!

Kunde du tro att du skulle få vara med om så mycket när du skrev på för oss inför omstarten i division 3?
– Absolut inte! Tror inte det var någon i Karlberg eller runtomkring som trodde vi skulle ha så här många äventyr.

Hur har du utvecklats som spelare under den här tiden?
– När jag kom till Karlberg kunde jag aldrig tro att jag skulle bli en av ”gamlingarna” i laget då jag var 23 år gammal. Jag fick snabbt förtroendet att bli kapten då Edwin Ekholm flyttade (Team TG, Umeå) och Christofer Garofalo åkte på en knäskada.

– Mitt största utvecklingsområde har varit ansvaret. Rutinen från div 2 har även hjälpt mig och förhoppningsvis laget. Sedan har jag producerat fler mål, några viktiga mål och några pärlor.

Ny tränare och vi har tappat en del startspelare, men fyllt på med många lovande. Vad tror du är ett rimligt mål för laget den här säsongen?
– Division 2 är alltid en svår bedömd serie men grabbarna har jobbat stenhårt under försäsongen och hoppas se dem kriga i toppen.

Kommer du tillbaka till KB någon gång i framtiden?
– You never know! Om inte Werder Bremen hinner signa mig innan…

Tack för allt, Keivan!

/red