Teiwo: ”Tålamod och rörelse har varit nyckeln för oss”

kb-redNyheter, Senior

Foto: Anders Jansson

På söndag avgörs division 2-kvalet. Vi tog ett snack med formstarke KB-försvararen Teiwo Thompson som berättar om första mötet med IFK Stockholm, nyckeln till sitt eget lyft i höst och hur KB ska lyckas vinna dubbelmötet.

Du kom in ganska sent på våren och hade otur med skador. Nu står du inför en ”cupfinal” som kan betyda uppflyttning till division 2. Hade du trott detta när vi låg i mitten av tabellen efter halva säsongen?
– Ja, jag hade visserligen ingen bättre koll på tabellen, men visste om att det var tajt, då alla slog alla. Med facit i hand tror jag att det är fler lag som kunde tagit platsen men här är vi.

Du har varit en av de spelarna som klivit fram ordentligt sista veckorna. Vad är det som fungerat så bra för dig i höst?
– Jag har varit skadefri, det hjälper mycket! Försöker höja ribban varje träning/match och det känns som att jag inte är den enda, konkurrensen ställer krav på en.

2–0 hemma mot IFK Stockholm. Vad säger du om matchen?
– Den bästa kvalmatchen hittills av KB i mina ögon. Det kändes lite som att nerverna släppt och vi kunde spela ut. Visst dröjde det innan vi fick utdelning men tålamod och rörelse har varit nyckeln för oss i många segrar i år.

Vad behöver vi göra på söndag för att avsluta säsongen med glädje?
– Vi ska göra det vi gör bäst, lira bollen och jobba stenhårt när vi inte har den.

Avslutningsvis. Beskriv KB:s A-lag med tre ord.
– O.M.G (Mårtensson voice).

Namn: Teiwo Thompson.
Född: 1989.
Position: Försvarare.
Kom till KB: 2015.
Moderklubb: Rissne IF.
Matcher i serien + kval: 14.
Mål: 0.
Assist: 1.

Fotnot: Returen mot IFK Stockholm spelas på söndag kl 14.00 på Vårbergs IP.

/red