Tekniska Högskolan 1 – Dam 5

Thomas BahnsonNyheter

Damerna vinner med övertygande siffror i första officiella matchen!

– Det var en frustrerande inledning och det släppte inte förrän i 70e matchminuten men i slutändan gav vårt övertag resultat och i en premiär med lite nerver med i spelet så ska man vara nöjd med 3p, säger huvudtränaren Thomas Bahnson.

På ett vindigt Stadshagens IP ställde KB upp med följande lag:

Michaela

Åsa Jenny Gabby Emelie

Malin Josefine Emma Nishti

Sofia Joana

Avb: Caroline Ronja Cecilia

KB började matchen med att träffa ramverket två gånger och missa ytterligare två gyllene lägen innan THFC smet upp och gjorde 1-0 på en hörna som gick direkt i mål. KB fortsatte att trycka på men frustration var verkligen ordet för dagen.

Det dröjde till matchminut 70 innan vi fick vår välförtjänta kvittering, Gabby slog hörnan som Sofia krigade in i nätmaskorna. Kort därpå blev det en repris när Gabbys hörna nådde Sofias huvud för ledning i matchen. Sedan rullade det bara på. Sofia tog sig förbi på högerkanten och levererade ett stenhårt inlägg som Nishti kyligt rullade in för 3-1. Gabby kände att hon inte var klar och levererade ytterligare en perfekt hörna som Cecilia axlade in i mål för 4-1 och Nishti fick göra sitt andra för dagen efter att Sofia assisterat fram till 5-1.

Nöjd med matchen?

– 3p är alltid 3p, men den kapacitet vi har och det tryck vi skapade borde resulterat i en stor ledning i första halvlek men istället släppte vi in motståndarna i matchen och tillät frustrationen ta över. Vändningen och sättet vi avslutar matchen på ger mig ändå ett kvitto på det jag visste innan och sinnesro inför nästa match. Första målet är alltid viktigt och får vi det i våra matcher kommer vi få många fler segrar med övertygande siffror.

Någon som du tyckte stod ut extra?

Sofia Andersson som anslutit från Järla i div 1 visade sin kvalité direkt med sina 2 mål och 2 assist. Sofia river och sliter konstant och har en kraft i både tillslag och närkamper som kommer gynna laget enormt mycket. Gabby är normalt en av divisionens bästa försvarare om jag får bedöma men idag visade hon även sin kreativa sida med sina 3 hörn-assist.

Vilka möter ni härnäst?

Vi möter Enskede C på fredag 28/4 klockan 18.00 på Stadshagens IP. Jag har inte någon vidare koll på dom men gissar på att de är ett U-lag i Enskede IK och då kan vi förvänta oss en svår match.

Tekniska Högskolan FC – Karlbergs BK 1-5 (1-0)

1-1 Sofia (Gabby)

1-2 Sofia (Gabby)