Tekniska – Karlbergs BK 3-7

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördagen spelade damerna sin tredje match i div 4A mot välbekanta motståndarna Tekniska Högskolan FC.

Första halvleken pendlade fram och tillbaka. KB hade övertaget men Tekniska hotade med sin offensiva 442 formation och det fanns ingen riktig stabilitet i något av lagens spel. Planen hjälpte inte heller, Stadshagens IP2 är både guppig, studsig och extremt liten. Nishtiman Abbasi (bilden) hade en väldigt lyckosam dag och gjorde hela 3 mål i första halvlek. Med smarta djupledslöpningar och kvicka dragningar var hon ett ständigt hot. Cecilia From kom också med i målprotokollet med sitt fina långskott. Men Tekniska hotade och satte både 1-1 och 4-2 för att göra matchen intressant inför andra.

I andra halvlek korrigerade KB sitt försvarsspel och blev stabilare. Nishtiman Abbasi fortsatte där hon slutade och placerade in 5-2 i början av halvleken för sitt 7e mål på 3 matcher denna säsong. Tekniska fick reducera ytterligare en gång på ett slarvigt uppspel av KB men sedan var det enkelriktat. KB satte 6-3  och 7-3 genom Joana Barbosa Ferreira och hade bud på fler mål, främst genom Joana själv, Nishti och Sofia.

KB innehar förstaplatsen i div 4A efter 3 raka segrar. Nästa match är det hett derby mot Vasastans BK, lördagen 12/5 klockan 16.00 på Stadshagens IP1.

Tekniska Högskolan – Karlbergs BK 3-7 (2-4)

THFC, mål: 1-1, 2-4, 3-5

KB, mål: 0-1 Nishtiman Abbasi (Anna), 1-2 Cecilia From (Anna), 1-3 Nishtiman Abbasi (Jessica), 4-1 Nishtiman Abbasi (Emma), 5-2 Nishtiman Abbasi (Ida E), 6-3 Joana Barbosa Ferreira (Nishti), 7-3 Joana Barbosa Ferreira (Jessica)