Tränarens ord inför KB – IFK Österåker

kb-redNyheter, Senior

Efter segern mot Märsta hemma fick vi bara en poäng borta mot Uppsala-Kurd förra helgen. Jag säger ”bara” eftersom vi etablerade en konstant press mot deras mål i andra halvlek. Kvitteringen dröjde till 82:a minuten då Tor Ranniste elegant skruvade in 1–1.
Idag väntar Österåker, ett lag som har värvat bra, men som föll senast mot Märsta.

***
I veckan kom ett blytungt besked att offensive mittfältaren Christofer Garofalo, 26, missar resten av säsongen på grund av den knäskada han ådrog sig i förra hemmamatchen mot Märsta IK. Ett hårt slag för oss då han är en viktig spelare, både på och utanför planen.
Christofer Garofalo (bilden) är lagets kulturbärare. Han kom till Karlbergs BK när klubben låg i trean och han fick vara med om det historiska klivet upp i division 2. Han var med under tre säsonger i tvåan och valde att stanna efter degraderingen när flera andra äldre spelare lämnade klubben.

När säsongen startade var han en naturlig ledare och utsågs till assisterande lagkapten. Han har tränat bra under försäsongen och avslutade det fantastiska anfallet som gav 1–0-målet mot Märsta. Några minuter in på andra halvlek var olyckan framme.
Skador är en del av fotbollen, det vet jag inte minst själv, och vi hoppas att rehabiliteringen går bra och att Christofer kan komma tillbaka till fotbollsplanen så fort som möjligt. Det är vår förhoppning att han fullföljer säsongen i någon annan roll kring laget.
Christofer Garofalos vinnarinstinkt har varit en viktig ingrediens i vårt lag, inte minst på träningsplanen. Nu är det upp till andra spelare att kliva fram och föra arvet vidare.

Välkomna till Stadshagen!

”Tränarens ord” publiceras i matchprogrammet.