Träningstider Karlbergs BK vintern 2018/19

kb-pelleFrån kansliet

Idrottsförvaltningen dröjer med att meddela oss föreningar vilka träningstider som Karlbergs BK kommer få tilldelade. Det gäller samtliga tider utomhus på uppvärmda, snöröjda och icke snöröjda planer. Det betyder att vi tyvärr i nuläget inte kommer kunna ge några besked till lagen kring deras träningar. Förvaltningen låter meddela att det någon gång under v.42 kommer ges ut till oss föreningar. Efter det behöver kansliet naturligtvis lite tid att gå igenom de förutsättningar vi har och skapa ett så rättvis och bra schema som är möjligt.

Tanken detta år är att vi kommer köra på med så många lag som möjligt utomhus under november månad. Sedan tar vi ett uppehåll och startar igen i januari.

Detta är vad vi har att ta ställning till (utan inbördes rangordning) i vår fördelning:

• Knatteverksamheten flyttar inomhus redan i november så tider förbereds för dom först
  • De årskullar som har innebandyverksamhet kommer i så stor utsträckning som möjligt inte att krocka med fotbollens schema vintertid.
  • Lagens storlek och möjlighet för ledare att träna påverkar
  • Äldre lag får åka lite längre bort att träna samt sena tider
  • Varje årskull kommer få så lika/rättvisa förutsättningar i antal pass, storlek och tider som det bara går.

Generellt kan vi säga att förutsättningarna inte är bra. Den mest kritiska perioden är mellan januari – mars. Det är då vintern gör sig påmind och träningsmöjligheter för fotbollen är som sämst. Det är ett oerhört svårt pussel att få ihop för föreningarna och det är omöjligt att göra alla nöjda. Vi hoppas på överseende med detta.

/Kansliet