Tre poäng efter sent avgörande i Eskilstuna: ”Extra skönt med sent mål”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK tog sin andra raka seger genom ett sent avgörande borta mot Eskilstuna City. Stor matchhjälte blev André Nader som gjorde matchens enda mål i den 87:e minuten. Det var 18-åringens tredje mål för säsongen. KB ligger därmed fyra i tabellen med 14 poäng på sju matcher.

Vi tog hjälp av a-lagets assisterande tränare och målvaktstränare, Roger Svensson, för att berätta om rysarsegern i lördags.

Grattis till tre nya poäng. Hur känns det efter det sena avgörandet?
– Tack! Det känns magiskt att vinna 1-0 matcher i slutminuterna. Speciellt eftersom jag tycker att vi förtjänar det sett till matchbilden.

Hur var matchbilden?
– Bra start från vår sida, med mycket spelvändningar och bollinnehav. Dock så är bolltempot inte upptill par, så vi skapar inga klockrena lägen direkt. Efter 20 minuter så faller vi ifrån och ger tillbaka initiativet till Eskilstuna, som hotar ordentligt ett par gånger. Det är ett farligt lag, speciellt när skyttekungen Emil Fritzell får boll. Vi snackar i halvlek om att kliva högre tidigt, göra våra spelvändningar i högre tempo och med bättre kvalitet, och det tycker jag att vi gör. De sista 20 minuterna kliver vi ordentligt och det märks att Eskilstuna tröttnar. Vi har en boll i ribban strax innan vi avgör med en jättefin spelsekvens. Rättvist, men extra skönt att avgöra sent.

18-årige André Nader var tillbaka från sjukdom och avgjorde igen, precis som mot Syrianska Kerburan borta. Vad säger du om hans inledning på säsongen?
– Stark inledning såklart. Fortsätter han att vara ödmjuk, arbeta hårt för utveckling av sitt spel, så kan pojken gå långt.

Försvaret har hållit nollan två raka matcher nu och Edvin Hall (ny inför säsongen från Djurgårdens U19) har visat att konkurrensen på målvaktssidan är hård?
– Imponerade, tycker jag. Försvarslinjen har varit ett huvudbry under våren, då vi inte har kunnat spela ihop en backlinje ordentligt pga skador och avstängningar. Inför nästa match vet vi i dagsläget inte vilken typ av backlinje vi skall mönstra. Men försvarsspelet över hela banan har blivit bättre, och vi har konkretiserat vissa delar av vårt agerande som helhet, och det har gruppen tagit till sig.

– Att Edvin är en duktigt målvakt har det aldrig varit något tvivel om. Ung ambitiös målvakt, med sina spetsegenskaper på linjen, och har verkligen gett Viktor en match om startplatsen. Han är träningsvillig, och jobbar stenhårt för bli bättre, och det gillar ju självklart en tränare. Viktor har haft en jobbig vår med sjukdomar som har stört, men kommer att ge Edvin en fight om platsen framöver.

Tuff vecka väntar med matcher både hemma mot Strömsberg och borta mot Karlslund. Hur går tankarna inför de matcherna?
– Som du nämner, en tuff vecka. Vi får se hur grabbarna reagerar på den typen av belastning först och främst. Strömsberg vet vi inte så mycket om, men de tog en imponerande poäng av Skiljebo senast. Där kommer vi att behöva kika på lite film och få scoutingrapporter för att bilda oss en uppfattning.

– Karlslund har imponerat under uppstarten, och kommer att ligga i toppen under året. Har ej sett dem live, men har tillräckligt med information för att kunna ge dem problem. Duktigt lag, så det kommer att bli en svår fight. Kul att träffa KB-bekantingen Jonathan Ederström igen, som numera befinner sig på sidlinjen i Karlslund. Han gjorde ju ett par säsonger i KB innan flytt till Örebro. Riktig terrier på mittfältet den killen, men en underbar människa.

Varmt välkomna till Stadshagen redan på torsdag där Strömsberg kommer på besök. Avspark 17.00.

Klicka här för att se tabellen i division 2 norra Svealand

/red