Tung vecka med silverkant för U-17

Thomas BahnsonNyheter KB fotboll

3 träningspass, 2 matcher, 2 förluster och en lagträff. Det var en fullspäckad vecka 16 för U-17.

Efter premiärsegern mot Hammarby gick vi in till onsdagsmatchen mot Mälarhöjden på Mälarhöjdens IP med självförtroende. Men som temat varit under veckan så är vi trögstartade i spelet, jobbar oss tillbaka på ett fint sätt men tappar allt på slutet. Vi leder med 2-1 med 20 minuter kvar efter mål av Leo Gunrup Soler på straff och Vilmer Tylehed på en hörna. Men släpper in Mälarhöjden som gör 3 mål sista 20 minuterna. I ärlighetens namn var inte domaren kvalificerad att döma en match på denna nivå, båda lagens ledare och spelare var tokiga hela matchen p.g.a. hans beslut (eller icke beslutsfattande rättare sagt). Men vi måste lära oss att inte tappa våra huvuden och behålla lugnet alla 80 minuter av matchen.

I söndags var det dags för nästa match mot Brommapojkarna på Stadshagens IP. Matchens pulsering kändes igen från onsdagsmatchen, vi var trögstartade i spelet och skapade inget nämnvärt i första halvlek. BP gick upp till en 2-0 ledning efter ett retligt långskott letat sig in och ett oturligt självmål kommit till. Men i andra halvlek visar vi vilja och kvalite, börjar få ordning på våra uppspel och vårt djupledsspel och skapar många chanser. Med 15 minuter kvar av matchen hade vi kommit tillbaka till 2-3 genom mål av Linus Nimborn och Arvid Wellfeldt på två fasta situationer och tryckte på för ett tredje mål men tyvärr utökade BP sin ledning och kort därefter lät vi dom göra ytterligare ett mål när vi hade alldeles för många offensivt fokuserade spelare på plan.

Vi visar att vi kan göra mål och komma tillbaka in i matcher och faktiskt styra matcherna i andra halvlek men samtidigt släpper vi in alldeles för många mål och orkar inte hålla i vår press hela matchen ut. BP matchen var ett stort steg framåt, vi fick igång ett anfallsspel i andra halvlek som jag väntat på att få se, med en ny tränarstab så kommer självklart alltid en ny spelidé och det tar ett tag att sätta, men fortsätter vi nöta så kommer det bli bra till slut. Vinnarna 3kamp

Efter BP matchen avslutade vi veckan på Ballbreaker och åt hamburgare och körde 3-kamp med Shuffleboard, Bilspel och bowling. Vinnande laget: Linus, Måns, Mabey, Elias, Mehmet, Arvid. Å-W och coach Thomas. Jag får vara nöjd med att ha skolat ungdomarna i bowling med min 170 serie 😉

//Thomas