Två KB-cuper spelade, två återstår

kb-andersFrån kansliet

Bagarmossen Kärrtorps P 02 mötte Enskede i KB-cupen. Foto: Anders Jansson

Nu i helgen spelades de två första av fyra KB-cuper under hösten. På lördag spelade P 02 i strålande solsken och på söndagen var det P 06-ornas tur.

P 02-orna har i år spelat sista året som 7-mannalag och därför spelades turneringen med 9-mannalag och intresset har varit stort. 16 lag deltog och turneringen var uppdelad i två pass. Åtta lag spelade på förmiddagen och åtta på eftermiddagen.

Denna gång deltog inga lag från Åland men det fanns i alla fall ett lag från Uppland – Knivsta IK. KB:vit spelade i grupp A med Segeltorp, Spånga och Nockebyhov. KB:gul spelade i grupp C med Årsta, Ekerö och Spånga 2.

KB:s konsulent Thomas Bahnson var ledare för de två deltagande KB-lagen.

På söndagen var 06-ornas tur. 8-åringarna spelade 5-manna och turneringen lockade hela 24 lag, vilket är KB:s största turnering i egen regi så här långt. Det är dock inte den största cupen någonsin. 2012 arrangerade KB:s 04-or en jubileumsturnering för 100-åringen och den cupen lockade inte mindre än 40 lag över två dagar.

Under hösten återstår två cuper. Den 25 oktober arrangerar KB:s P 13-lag en turnering som lockat tio F 01-lag. Dagen efter är det dags för flickor 13 år och de har samma upplägg med tio antal lag. Det gäller 11-mannaspel i bägge fall. Den 25:e spelas och en miniturnering för P 05-or på Kristineberg som bland annat besök av tre lag från IFK Mariehamn.

Välkommen till Stadshagen i höst!

/red

Kommentarer

kommentarer