Två nya segrar och fjärde raka för damerna på försäsongen

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördagen spelade damerna mot Ösmo GIF FK och på måndagen var det match mot IFK Aspudden/Tellus, båda lagen från division 4. Efter att två träningsmatcher ställts in p.g.a. vädret var det nu, 20 dagar efter den senast spelade matchen, åter igen dags.

Matchen mot Ösmo

KB kontrollerade första halvleken med stabilt försvarsspel och kvicka anfall. 1-0 kom tidigt i matchen och det var Malin Wickström, tillbaka från en lång vintersäsong i Speed skating, som gjorde det på ett strålande sätt. Hon fångade upp bollen vid mittlinjen och drev förbi tre spelare längs vänsterkanten och placerade sedan in en bredsida förbi målvakten. 2-0 kom i mitten på halvleken och denna gång via Erika Back som tog emot en passning från Cecilia From och avlossade ett välplacerat skott intill bortre stolpen. 3-0 kom tätt därpå efter att Cecilia stått för assisten för andra gången i matchen, Ida Lang tog ner passningen i djupled och pricksköt in KB:s tredje mål för dagen. Den enda smolken i bägaren var reduceringen som Ösmo fick efter ett koncentrationsmisstag i försvaret, deras anfallare fick bollen i djupled och kom fri mot debuterande Sally Bondesson i målet och hon hade liten chans på det avslutet.

I början av andra halvlek var KB fortfarande det styrande laget. 4-1 kom via en hörna som Madde slog mot bortre stolpen där Erika Back höll sig framme och petade in sitt andra mål för dagen. Efter detta började KB tröttna lite och kom för långt ifrån i pressen. Ösmo tilläts mer tid på vår planhalva och kom tillbaka in i matchen genom två snabba mål. Vid 4-2 målet åkte Ösmos duktiga mittfältare slalom mellan våra mittfältare och försvarare och sköt ett skott som Sally räddade in i stolpen, de fick stå fria i straffområdet och returskottet räddade Sally åter igen in i stolpen men denna gång kom den oturligt tillbaka in i ansiktet på Sally och in i mål, något som resulterade i näsblod. 4-3 kom på ännu en djupledslöpning fri mot målvakten. Malin Wickström lugnade nerverna lite på slutet när hon gjorde ett liknande mål som sitt första och det 5-3 målet blev det sista.

Ösmo GIF FK – Karlbergs BK 3-5 (1-3)

Mål ÖFK; 1-3, 2-4, 3-4

Mål KB; 1-0 Malin Wickström, 2-0 Erika Back (Cecilia From), 3-0 Ida Lang (Cecilia From), 4-1 Erika Back (Madde Rylander), 5-3 Malin Wickström (Ida Lang)

Matchen mot Aspudden/Tellus

KB lärde av sina bra och mindre bra ageranden från Ösmo matchen och gjorde en i stort sett perfekt match bara två dagar senare. Malin Wickström öppnade målskyttet igen, och på nästan samma sätt igen, Malins signum är hennes otroliga snabbhet och hon kommer göra många mål efter djupledslöpningar denna säsongen. 2-0 och 3-0 kom tätt inpå varandra i mitten på första halvlek och båda målen gjordes av formstarka Ida Lang som var kvick i djupled. Sedan fick Anna Blomkvist göra sitt första mål i KB tröjan och 4-0 stod sig halvleken ut.

Spelet flöt på ännu bättre i andra halvleken men det gick inte lika bra framför mål. 5-0 kom dock genom Malin Wickström och 6-0 genom Ida Lang igen, hat-trick hjälte! Men det kunde blivit både 3, 4 och 5 mål till i andra halvleken men sista passningen eller skotten ville inte komma fram eller leta sig in.

Karlbergs BK – IFK Aspudden/Tellus 6-0 (4-0)

Mål KB; 1-0 Malin Wickström (Nada Jacob), 2-0 Ida Lang (Erika Back), 3-0 Ida Lang (Ronja Lilja), 4-0 Anna Blomkvist (Frida Östholm), 5-0 Malin Wickström (Stina Lantz), 6-0 Ida Lang (Malin Wickström)

Vad väntar härnäst?

Lite välförtjänst påskledigt, sedan en återkomst till kända marker igen när träningar och matcher håller till på Kungsholmen. Men det vi väntar med spänning på är 1/8 finalen i Victoria Cup mot Värmdö IF på Stadshagens IP lördagen den 7 april klockan 16.00, precis efter herrarnas seriepremiär så varför inte göra en dag av det och stötta båda lagen på ett förhoppningsvis soligt Stadshagens IP!

Vill du följa deras uppladdning? Då görs det enklast på Instagram (karlbergsbkdam)