Två P 13-cuper spelade

kb-andersArkiv0 Comments

2013_P00_JarlaIF

Järla lyckliga vinnare efter en något kylslagen final. Foto: Anders Jansson

I dag spelades den andra av KB:s två P 13-turneringar inom åtta dagar. Hela 30 lag hade anmält sig till KB:s höstcup för 00-or och KB valde att spela två turneringar och idag gjorde åtta lag upp om guldmedaljerna på Stora Mossens IP i Bromma.

Järla IF fick en plats med kort varsel då ett lag hoppat av och nackalaget tog verkligen chansen. De vann alla sina fyra matcher komfortabelt. Men i övrigt var det jämnt, speciellt i grupp B där Knivsta IK tagit grepp om finalplatsen efter två omgångar.

Men efter en överraskande förlust mot Danderyd öppnades plötsligt en chans för såväl Mälarhöjden som för Ekerö som sedan möttes i sista omgången. Bägge lagen hade chansen men måste vinna med två mål för att peta bort upplänningarna från finalplatsen.

Matchen var jämn men mållös i halvtid. Knivsta såg ut att ha ena foten i finalen. Då lade Ekerö i överväxeln och gjorde två mål och finalplatsen hägrade. Mälarhöjden gav inte upp och reducerade, men med endast två minuter kvar av matchen fick Ekerö chansen på nytt, vid en frisparksituation i bra läge. Han som fick chansen sköt in den i krysset via stolpen och Ekerö vann därmed med 3-1 och petade bort Knivsta från finalplatsen.

I finalen hade dock Ekerö bränt sitt bästa krut och Järla vann behärskat med 4-0 efter 1-0 i paus. Inget KB-lag deltog i turneringen som innehöll åtta lag.

Däremot deltog KB med två lag i motsvarande turnering på Stadshagen förra lördagen. Där delade KB bronset med IFK Mariehamn, medan Älta IF besegrade Spårvägens FF med knappa 1-0 i finalen. Tolv lag deltog i turneringen.

Ett stort tack till Lotta Berghard och de övriga föräldrarna som höll i trådarna för förra helgens arrangemang.

Foton från turneringarna finns på http://www.flickr.com/photos/96560050@N04/

och https://picasaweb.google.com/KarlbergsBKP00/201310KBCup?authuser=0&feat=directlink

/red