U-17 Mattias börjar bli varm i kläderna!

Thomas BahnsonNyheter KB fotboll

”Många ambitiösa killar”

Vid årsskiftet klev Mattias Rölling Hallongren in som ny U17-tränare. Karlbergs BK tog pulsen på vår nye talangutvecklare.

Hur är läget i laget?

– Läget är bra. Det finns många ambitiösa killar som verkligen vill framåt och det skall bli kul att få dem att gå just framåt i deras utveckling. Stämningen i laget är god, när det finns lägen att skratta och verkligen ha kul och diskutera så gör de det. Precis som det skall vara. När vi kan skratta och ha kul så gör vi det. När det är dags för att ha 100% fokus tex under övningar så är det oftast det. Det känns bra.

Känner du att du börjar bli varm i kläderna som ny U17-tränare?Rölling-Hallongren

– Ja, vi har kört på ett tag nu och det känns väldigt bra. Jag har blivit bra emottagen ifrån både spelare, lagledare och föreningen. Det känns gött. Nu fortsätter vi!

Ni har hunnit spela en träningsmatch mot BP 2. Vad har du att säga om den insatsen?
– Den var överraskande bra. Överlag så tycker jag att vi var det bättre laget. Med lite mer kraft och spetskvalitet framför mål så hade vi gjort mål och kanske fått med oss ett annat resultat. En annan stor aspekt som avgjorde matchen till deras fördel var fysiken. Vi orkade inte hela vägen och det syns på resultatet.

Hur ser upplägget ut annars på försäsongen?

– Förutom träningsmatcher och något läger så måste vår fysik blir bättre. Sen skall vi gå igenom grunderna i försvarsspelet och andra grunder vi saknar. Målet är att vi skall bli ett hårt arbetande lag med ett bra försvarsspel och en idérik offensiv.

Vad fokuserar ni på i er träning just den här perioden? – Just nu ligger fokus på fysiken. Det är där vi brister just nu och det är viktigt för att ha en bra grund och bra för att förebygga skador.

Är det några nya spelare som tillkommit? – Ja, två stycken. Raman en duktig offensiv spelare, och Memeth en duktig målvakt. Båda är väldigt hungriga, ambitiösa och duktiga spelare. De är precis sådana killar vi behöver ha in i laget.

Finns det plats för fler?

– Ja, det finns det. Vi söker efter fler hungriga, ambitiösa och duktiga spelare.