U-17 vinner med 7-1 mot Ängby IF

Thomas BahnsonNyheter KB fotboll

I söndags ställdes vi mot tabellfyran Ängby IF på Ängby IP. De hade startat bra i serien och vunnit med säkra siffror i match efter match men kom till mötet mot oss med 2 raka förluster i bagaget. Det var en match jag såg som en stor utmaning och fann det nödvändigt att ändra om lite i vår taktik för att stabilisera vårt försvarsspel som rent kollektivt inte varit på topp i vissa matcher. Det blev premiär för en 5-backslinje.

Man såg tidigt i matchen hur trygga vi var med 3 mittbackar, vi kunde spela runt bollen i backlinjen och på mittfältet tog våra centrala spelare större ansvar när de var en spelare kort. Vi har haft en tendens att springa in i varandras ytor tidigare. Ett system med offensiva ytterbackar passar även våra ytterbackar bättre. Gång på gång kunde vi bryta Ängbys uppspel på mittfältet och bygga spel därifrån, antingen genom Elias och Matias eller en aggressiv Måns eller Lothar från mittbackspositionen. Och Afonso visade riktig spelförståelse genom sin positionering mellan lagdelarna.

Det blir för lång text att skriva om alla mål som gjordes men killarna gjorde årets bästa insats hittills och vann med hela 7-1!

Ängby IF – Karlbergs BK 1-7 (1-1)
Mål/assist:
0-1 Rönnlid (Linus)
1-2 Raman (Mabey)
1-3 Raman (Linus)
1-4 Soler (Raman)
1-5 Arvid (Linus)
1-6 Soler (Afonso)
1-7 Soler (Afonso)

Effektiviteten i våra avslut var en fröjd att se, och lika kul var det att se uppoffrande löpningar i djupled från både offensiva spelare och våra ytterbackar. Vänsterbacken Leo G Soler slår till med ett hat-trick, vad mer kan man begära? Alla gjorde en strålande insats men rent poängmässigt måste man ju nämna Soler, Raman och Linus som klottrade sina namn på poängtavlan.

Det är så här vi kan spela när disciplinen finns och när vi känner trygghet i spelet. Enda smolken i bägaren var två utvisningar på Matias och Måns som var totalt onödiga och något som de måste lära av. Nu missar de matchen mot serieledarna Sundbyberg på lördag 10.15 på Stadshagens IP som är nästa match och sista innan uppehållet, välkomna ner!

//Thomas