U-19 ångar på i Div 1 Svealand

kb-pelleNyheter

Efter en lite trevande start har nu U-19 fått upp ångan ordentligt och förra helgen besegrades suveräna serieledaren Assyriska på bortaplan. Ett Assyriska som inte tappat en poäng. På lördagen följdes det upp med en säker 3-0 vinst mot IK Frej. Det innebär 20-3 på fyra senaste matcherna i serien och laget är helt klart med i toppen och krigar.

Mahdi Vaseghpanah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redaktionen fick tag på huvudtränare Mahdi Vaseghpanah och ställde några frågor:

Ni har nu fyra raka i serien och häng i toppen. Vad är din analys om senaste tidens matcher?

– Vi har börjat få ihop de olika delarna i laget. Även om alla inte är tekniskt eller taktiskt sett så bra som de vi har mött så har vi jobbat mer med lagmoralen och jobbar för varandra samtidig som vi tränare vidare för att utvecklas. Vi har försökt att fokusera på försvarspelet de första 4-5 veckorna sen jag och Mehran kom till laget och nu sista veckorna jobbat med anfallsspelet och nu sätter vi ihop de två delarna och försöker hitta en bra helhetslösning och kombination. Jag har jobbat mycket med aktiv coachning från sidan samtidigt som Mehran kollar på olika delar i matchen och skriver ner statistik på allt. Den största förändringen som vi ser att vi har gjort skillnad är att vi har filmat (bra jobb av Ken) matcher och från dessa matcher klippt ut delar och jobbat utifrån det. Där ser spelarna sina bra och mindre lyckade aktioner från matchen som vi kan jobba vidare på. Vi har även pratat att vi inte ska bli för självsäkra bara för att vi har 4 raka vinster, vi ska slita och jobba vidare för att behålla vår position i toppen. 

Domnarvsvallen

Hur är läget i truppen och finns det något att berätta om killarna och deras framsteg? 

– Tyvärr så har vi ett par spelare som nu efter någon månad bestämt sig att inte fortsätta med fotbollen samtidigt som vi har några skador i laget. Vi har pratat med killarna och försökt få de som är engagerade att fokusera på träningen. Ludde är i en otrolig bra form med 12 mål, Chris betydelsefull för laget med sina egenskaper han besitter, Daniel är en spelskicklig HB och Naim har utvecklats jättebra under våren. Däremot så kan vi konstatera att vi har en tunn trupp är och lite sköra för skador samt eventuellt stötta på lite problem efter sommaren då en del ska plugga vidare och kanske hamnar i olika städer. Vi för dialog med Johan och vi kommer behöva fylla på med några spelare om vi ska hänga med i toppen. 

Ni fick en rätt skakig inledning där du och Mehran kom in rätt sent då säsongen redan startat. Hur känns det nu och hur har ni kommit in i gänget samt föreningen? 

– Det känns jättebra och jag känner att vi har kommit in bra i laget samt i föreningen. Har fått bra stöd av Johan Wilny och får stöttningar i alla frågor. En annan anledningen att vi har kommit in laget så pass bra är tack vare Ken en av de bästa lagledarna, samt hjälpen som vi får från Micke. Bra dialog med Kalle gällande A-lagspelarna som spelar med oss också.  

Vi tackar Mahdi för att han tog sig tid att svara på våra frågor. Nästa match för U-19 är på Stora Essinge IP onsdagen den 6 juni kl. 20.15.

Varmt Välkomna!

/red

Kommentarer

kommentarer