U-19: Karlbergs BK – Enskede IK 4-3 (1-1)

kb-pelleMatchreferat 2016, Nyheter KB fotboll

På söndagskvällen ställdes KB U-19 mot Enskede upp med sitt herrjuniorlag i JDM kvartsfinal. 1-1 vid full tid men seger med 4-3 efter straffsparksläggning. KB ledde med 1-0 till bara ett par minuter återstod av matchen – då Enskede tilldöms en straff som de säkert sätter i mål. Så nära att vi höll hela vägen in i kaklet – men det slutade lyckligt ändå!

– Vi viste inför matchen att Enskede skulle ställa upp med ett mycket starkt lag med spelare som normalt sett spelar i Div 1 Svealand och tvingade oss att forma taktiken efter det.

– Vi lyckades få Enskede dit vi ville i vårt försvarsspel och lyckades dessutom skapa ett par mål chanser, säger Malm

I halvtidsvilan pratar vi om att fortsätta det arbete vi la ner i första och skissade på en frisparksvariant. i 65 min får vi en frispark i det område vi skissat på, Jonas slår en fantastisk frispark som Axel knoppar in över målvakten. 1-0 står sig till 90 minuten då Enskede får en tämligen billig straff som de sätter säkert.

Matchen går till straffar. Där den annars så självsäkra Chris tyvärr bränner sin straff. Kia räddar upp situationen genom att ta nästa, men som senare bränner sin straff bara för att reparera igen och räddar sista straffen. Vi lyckas dock till sist besegra ett på förhand favorittippat Enskede.

– I sin helhet gjorde killarna en fantastisk prestation och jag känner stor glädje och stolthet över killarna. Dom var beredda på att lägga ner ett otroligt arbete i defensiven som de själva var med och bestämde innan matchen. Samt att vi höll oss disciplinerade till det anfallsspel vi kom överens om i omklädningsrummet innan, berättar Malm efter matchen

I semifinal väntar Lidingö som spelar i samma serie som Enskede IK. Alltså minst lika tufft motstånd. Det är lottat att matchen spelas på bortaplan. Inget datum eller tid är fastställd.

Men full fokus ligger på helgens uppgift då vi möter duktiga Djurgården IF. Varmt välkomna upp till Stadshagens IP lördagen den 28 maj kl. 12.00.

KB–EIK 4-3 (1–1)
Mål, KB: 1–0 (65) Axel Rydberg (Jonas Gardefuhr).
Publik: 35 (på Stora Mossen IP).

/red