KB U19 – Bromma 1-2

kb-pelleNyheter KB fotboll

U-laget hade på lördagsmorgonen premiär i P 18/19 på Stadshagens IP. KB kom till start med ett mycket ungt lag. Vi fick dessutom en sjuk på morgonen så vi hade endast 12 spelare tillgängliga. Motstånd denna morgon var FK Bromma.

FK Bromma inledde starkt och i ett högt tempo. KB hade inledningsvis problem att hantera det. Bromma vaskade fram ett par hörnor och det var stundtals lite stressigt i försvaret. Efter 10 minuter repade vi mod och vi spelade upp oss rejält och resten av halvleken dominerade vi matchbilden fullständigt. Vi pratade innan matchen om att försöka finna rätt ytor och vikten av att rulla och vårda boll, säger tränare Pelle Brädefors. Vi hittar fler fina instick i rätt yta och många kombinationer gör att vi skapar flera heta chanser. Vi är dessutom mycket aggressiva i vårt försvarsspel och återerövrar bollen snabbt. Innan paus så har Rickard Apelkrona gett KB ledningen med ett fint placerat skott efter en upprullning på vänsterkanten. KB leder rättvist i paus med 1-0. Vi kunde gott ha gjort ett par mål till med lite bättre koncentration i avsluten.

I andra halvlek så tar orken slut och Bromma dominerar halvleken från början till slut. De är mycket aggressivare i andra halvlek, vilket gör att vi inte får lika mycket tid att bygga upp spelet. Vi visar dock mod i försvarsspelet och försöker spela oss ur situationer. Målen kommer genom att vi tappar boll i vår egen speluppbyggnad och de kan då ställa om på oss. Så genom två djupare bollar gör de två mål. Mot slutet har vi faktiskt två klara målchanser och med lite skärpa där så hade vi kunnat få med oss ett kryss.

Vi går med huvudet högt efter denna insats och med tanke på att vi är klart mycket yngre och en avbytare så gör vi en mycket fin match. Vi tar med oss den första halvleken och använder som målbild. Vi laddar nu om och tränar vidare i veckan på vår ide som vi tror kommer utvecklar oss bäst.

Nästa match är lördag 25/4 16.00 mot Bromstens IK.

/red