U-laget tar form

kb-pelleNyheter KB fotboll

Det nystartade utvecklingslaget börjar sakta men säkert formas under ledning av Pelle Brädefors. Redaktionen tog sig tid att höra hur det går och vi kan rapportera följande.

Hur ser det ut generellt runt laget?

Det är sedan tidigare känt att etablera ett utvecklingslag på pojksidan är en prioriterad åtgärd från klubb och styrelsen. Det är viktigt att vi menar allvar när vi säger att vi ska jobba långsiktigt med våra äldre ungdomsspelare. Att bygga en bra och utvecklande miljö som en länk mellan ungdom och senior har länge efterfrågats och varit kraftigt eftersatt. Nu tar vi tag i detta på riktigt och vi har nu möjlighet att på ett ansvarsfullt sätt slussa spelare, som vill satsa på fotboll i KB, via detta U-lag. Vi har just nu 24 spelare i träning där vi roterar upp 4-6 spelare från våra P-99 och P-98. Tillsammans med klubbens äldre spelare i P-95 utgör de en bra kärna av egna spelare som nu får alla möjligheter i världen att ta steget mot KB:s A-lag. Vi har även en hel del nya killar som anslutit sig till laget. Spelare som kommer från olika lag runt om i Stockholm.

Det blir lite som en andra chans för de här killarna. Vår uppgift är att fånga upp duktiga och ambitiösa spelare som tillsammans med våra egna talanger ges möjlighet att ta klivet upp i vårt seniorlag på sikt. Vi ser redan nu att det sporrar killarna och om de märker att hårt arbete lönar sig med en chans att visa upp sig på träning i A-laget så är jag övertygad att de kommer jobba ännu hårdare, säger Pelle Brädefors.

Ledarstaben?

Vi har arbetat stenhårt under vintern för att försöka hitta en huvudtränare. Tyvärr så har vi inte lyckats ro detta i land och nu behöver vi snabbt få stabilitet, kontinuitet samt börja fokusera på förberedelser för säsongen. Därför kommer jag ansvara för laget tills vidare. Det är redan slutet av februari och vi ligger efter med vår träning och våra förberedelser. Vi startade vår fysträning för tre veckor sedan och förhållandena för försäsongsträning är som de är och inget vi egentligen kan påverka. Vi kommer inom kort försöka rekrytera in en Målvaktstränare och även en som ska ansvara för fysträningen. Viktigt i denna ålder att spelare förbereder sig, tränar rätt och sköter rehab när det behövs. På målvaktssidan vet vi att det behövs både tränare och spelare generellt i klubben. Tanken är att denna resurs ska arbeta på hela 11-mannasidan med målvakterna. Vi måste skapa en stimulerande miljö som lockar spelare att våga eller vilja välja positionen målvakt. Det gör vi om vi tar fram resurser till specifik målvaktsträning.

Några matcher framöver?

Vi träningsspelar mot Boo FF de 15:e mars på Boovallen och sen är det JDM mot Järla den 21:a mars. Just nu har vi bara en match inplanerad i mars, men vi jobbar på det för vi behöver ytterligare matcher i benen. Säsongen drar igång v.15.

Vi tackar Pelle för den rapporten och önskar lycka till!

/red