KB U19 – Järla 10-4

kb-pelleMatchreferat 2015, Nyheter KB fotboll

På söndagen genomförde U-laget sin första tävlingsmatch för året. KB ställdes mot Järla IF FK i distriktsmästerskapen för juniorer upp till 19 år (P-96). KB kom till start med 13 spelare. 5 spelare var födda -99, 6 spelare födda -98 och två spelare födda -96. En blandning av spelare från tre olika lag. Kul att se så många från de yngre lagen ta för sig mot lite äldre spelare.

Tyvärr så kom Järla endast till start med 10 man och det påverkade ju naturligtvis matchens karaktär.

Vi fick tidigt ledningen i matchen och inledde kontrollerat om än något försiktigt. Vi hittade fina kombinationer i anfallsspelet och skapade flera lägen under de första 25 minuterna. Sen hände något, vi går ner i intensitet och tappar framför allt fokus i vår defensiv. Järla går till pausvila med 3-2, trots numerärt underläge. Två mål av Matarr Manneh.

I paus pratade vi om vikten att sätta dit bollen då lägen uppstod. Vi pratade om att utnyttja deras bristande organisation i Järlas försvarsspel. Vi pratade även om att kliva på mer i vår defensiv och vara lite mer aggressiva.

5 min in i andra halvleken så kommer kvitteringen. Snygg upprullning på högerkanten och fint avslut av Rickard Apelkrona. Tyvärr släpper vi till ytterligare ett mål på grund av slarv i försvarsspelet. Resten är en transportsträcka. Vi tar över fullständigt och Järla tröttnar (helt förståligt). Vi gör 3 mål på 15 min och får även en lite onödig utvisning. Resultatet fastställdes till 10-4. Mål av Matarr Manneh (3), Reda El Khoumssi (3), Rickard Apelkrona (2), Marcus Lind (1) och Jonas Gardefuhr (1).

I kvartsfinalen så möter vi Enskede IK som kommer bli en helt annan utmaning och vi ser fram emot den. Tid och datum inte fastställt ännu.