U17 – Ängby 5-0

Thomas BahnsonNyheter KB fotboll

Idag spelade U17 i Sanktan igen efter sommaruppehållet. Ängby stod för motståndet på Stadshagens IP. Förra mötet slutade 7-1 till KB trots att de ligger före oss i tabellen och vi förväntade oss ett revanschsuget lag.

Första 20 minuterna var jämn, lagen kände på varann och båda kom fram till några bra lägen utan att egentligen hota. Då fick KB straff efter att Viktor fällts, solkar. Linus klev fram och slog in 1-0 säkert. Här tog vi kommandot i matchen i en period men tappade sista 10 och gick in i pausvilan glada för ledningen som kändes skör.

Andra halvlek var KB:s för hela slanten. Vårt djupledsspel var exemplariskt. 3 mål gjordes på samma sätt. Yttrarna löper i djupet, ena passar den andre som gör mål. 2-0 görs av Viktor efter passning av Marcus. 3-0 görs av Marcus efter passning av Viktor, och 4-0 görs av Raman efter passning av Marcus åter igen.

I matchen sista sekunder kommer Axel fri med målvakten när han blir kapad av mittbacken, solklart rött kort och vi får frispark på kanten av straffområdet. David kliver fram och skjuter under muren som hoppat och bollen borrar sig in i mål för slutresultatet 5-0.

KB gör en mycket fin insats, trenden från i våras där vi endast förlorade 1 av 7 matcher (Sanktan, träningsmatcher) från juni månad håller i sig och vi spelar med en trygghet och ett lugn som bådar gott. Roligt att vi spelade lika bra med 5-backslinje som 4-backslinje. Vår nästa match är mot Örby.

KB – Ängby 5-0 (1-0)

1-0 Linus (Viktor)