U17-Hammarby 3-2

Marcus Matias Elias
David H Viktor L Afonso

Avb: Leo B, Linus, Raman, Viktor K, Arvid W

Då var det dags för seriepremiär! Motståndet för dagen var Hammarby-2, ett lag som slagit oss på försäsongen och sopat rent i övriga träningsmatcher. Ett soligt Stadshagen var scenen och trots strul med omklädningsrum och fotbollsskor kändes premiärdagen inspirerande.

Matchen började oväntat med tanke på ovanstående text. Kändes som vi hade bra koll på Bajen och de fick inte några vassa lägen. Försvarsspelet var organiserat och det var en stabil grund. Vi kunde kombinerat bättre i offensiven som vi pratade om innan, men lägen arbetade vi fram ändå. Vassaste chansen kämpade sig Viktor L till men målvakten räddade friläget. Chanserna kom via bra löpningar på kanterna och hade inspelen/Box positionerna varit något bättre hade vi gjort fler mål.

1-0 kom via ett sådant kant anfall där Viktor L kom loss på vänstern och passade fint in till Linus framför straffområdet som placerade bollen till vänster om målvakten.

Vi tappade på slutet och det kändes som matchen skulle rinna ifrån oss men halvtidsvilan kom och i andra halvlek tog vi tag i det igen. Men otur och något misstag gjorde så att vi släppte in 2 onödiga mål. Men emellan deras mål gjorde vi både 2-1 och 3-2! Båda på frispark faktiskt, första från Arvids fot som Måns tryckte in i en grötig situation vid första stolpen och sen var det Axels tur att skicka in ett inlägg till Afonso som avgjorde matchen med en halv-lobb över målvakten!

Det här gjorde vi med 10 spelare dessutom! Alexander sa nåt i 60:e minuten som han inte borde som blev rött kort (som dock inte borde skugga hans annars fläckfria insats), men laget visade fantastisk moral och gjorde ett avgörande mål! Kändes som vi hade övertaget även efter utvisningen. Härligt med en vinst i premiären!

Nästa match är onsdag 20/4 borta mot Mälarhöjden.

/red