U17 på Gothia: B-slutspel

Thomas BahnsonNyheter KB fotboll

Uppdateringen har hamnat lite på efterkälken men bättre sent än aldrig. Rent fotbollsmässigt har det varit ett tungt gruppspel. I de två inledande matcherna mötte vi brittiskt motstånd och var inte riktigt redo för det tempo och den aggressiviteten som de hade och förlorade med 0-4 och 0-3. Med sargat självförtroende hade vi heller inte orken att rå på gruppens andra 0-poängare, ett lag från Egyptien. Slutresultatet i den matchen blev 1-5. KB:s mål stod Linus Nimborn för. Detta innebar att vi gick till B-slutspel.

U17 mot Heath & Regents

Men Gothia Cup handlar inte bara om fotboll utan det är också en upplevelse för killarna och de har haft roligt mellan matcherna. På tisdagen var det dags för ett besök till Liseberg. Av allt att döma var det en lyckad kväll.

U17 på Liseberg

Första rundan av B-slutspelet (1/64) spelades på onsdag eftermiddag och vi skulle få möta Academy of Baghdad. I denna match hittade vi äntligen rätt i vårt spel och hade ett övertag matchen igenom. I ärlighetens namn kan man inte spela någon fin fotboll på Kvibergs naturgräsplaner, storleken på planerna och skicket på underlaget gör det mer till kamper än kvalitativa fotbollsmatcher och vi har behövt anpassa oss. Det spel som fungerar bäst är ett väldigt rakt spel med mycket djupledsbollar mot våra snabba anfallare och det gjorde vi väldigt bra i denna match som vi vann med 2-0. Målen stod Marcus Geschwind och Mabey Schneither för. Det var ytterst skönt med en seger!

Idag (torsdag) spelar vi mot Winchester City från Englad i 32-delsfinal klockan 14.00.