U17 på Gothia: Första matchen

Thomas BahnsonFrån kansliet

Idag var det dags för första matchen i gruppspelet men då det var en relativt sen matchstart 15.00 hann spelarna med både frukost och lunch på skolan och kunde även jaga extremt mycket Pokemons :p Jag förstår mig inte på hysterin, jag måste vara gammal.

matchgenomgång

Lunch på skolan

När vi kom fram till Kviberg började vi med att titta på den andra matchen i vår grupp mellan ett engelskt och ett egyptiskt lag, som slutade 3-1 till engelsmännen. Men efter den var det dags att värma upp inför vår egen match mot Dundalk Schoolboys från Irland. För att förstärka bilden av sociala och trevliga irländare kom givetvis deras tränare fram till oss innan matchen och började snacka, trevligt initiativ.

Tyvärr blev matchen ingen trevlig tillställning. Irländarna var aggressivare än oss och vann i stort sett alla dueller. Vi verkade nervösa och kombinationen av en liten plan, naturgräs och en ny typ av motståndare gynnade inte oss idag. Vi matchade inte deras fysik och när de även var effektiva framåt var 0-4 förlusten rättvis. Det är lite synd att fysisk fotboll fått sådant dåligt rykte nu för tiden, termen ”brunkar lag” används flitigt. Men det är ytterst viktigt i fotboll att man som individ och lag kan ”vinna fighten” för att kunna sätta sin prägel på matchen och det är något som ungdomsspelare måste lära sig.

gothia invigning

Med besvikna miner åkte vi tillbaka till skolan för middag. Men förlusten verkade inte tynga för mycket (som den definitivt inte ska) och en kväll på Nya Ullevi väntade, för Gothia Cup invigningen.

Imorgon siktar vi på revansch, vi vill verkligen vinna nästa match, som också är mot brittiskt motstånd i form av engelska Heath & Regents Park FC. Nu vet vi vad vi förmodligen kan förvänta oss, och jag hoppas vi lärt oss något av dagens match. Avspark är 10.50.