U17-Reymers 4-0

Thomas BahnsonNyheter KB fotboll

Sommaren var äntligen här på riktigt med 19 grader stekande sol på Stadshagen! Reymers stod för motståndet i vår 5e match i div 2B.

Spelet i första halvlek var som taget från vårt försnack. Tålamod fanns och spelvändningarna kom gång på gång och därmed hittade vi stora luckor att bygga upp våra anfall. Detta resulterade i 2-3 bra lägen men mestadels till lägen som ledde till hörna. Tur för oss att vi är starka på fasta! Vilmer Tylehed nådde högst och nickpassade fram Raman Rashed för 1-0 på vår första hörna efter en ny taktik faktiskt, alltid kul!

I andra halvlek spelade vi inte lika taktiskt men då spelade vi mer kreativt istället och det visade sig va nyckeln till seger. David Husen gick på en soloräd efter passning från Måns Kallio och sköt in 2-0 via stolpen från ingen vinkel alls.

3-0 kom kort därpå efter ett lyckat byte i nr 10 rollen/Axel Enegren kombinerade fint med Hanad Warsame som kom loss på en djupledsboll och placerade in sitt första KB mål!

4-0 var en repris där Axel passade fram till Hanads andra mål för dagen.

Vi hade bud på fler mål, främst genom fasta situationer, men det ville sig inte. Vi är dock väldigt nöjda med hur vi tog oss an denna match och det känns skönt att få en vinst på tavlan efter några besvikelser. Spelarna visar att dom börjar förstå sättet vi ska spela på.

Det var många bra insatser idag men jag tänkte lyfta fram två spelare som kanske inte varit med lika mycket som övriga. Hanad gjorde sin andra match och visade sin målfarlighet genom att göra två mål. Jobbade dessutom hårt matchen igenom. Vill även lyfta fram Ingemar Helander som inte satte en fot fel på 50 minuter på högerbacken. Brytning- och passningssäker och tog uppoffrande offensiva löpningar gång på gång.

Nästa match är mot AIK söndagen 15 maj 11.30 på Skytteholm.

U17-Reymers 4-0 (1-0)

1-0 Raman (Vilmer)