IFK Aspudden – KB 2-1

Thomas BahnsonMatchreferat 2015, Senior

Ett sargat Karlbergs BK föll i lördags borta mot IFK Aspudden (1-2).
Karlbergs BK har i flera matcher denna säsong brottats med en lång frånvarolista. Så också denna gång. När Sebastian Silva lämnade återbud på grund av sjukdom i lördags saknades 13 spelare.

Men KB började ändå bäst borta på Aspuddens IP, som invigde sitt nya konstgräs.
Ivan Förlin prickade stolpens utsida direkt i inledningen och Bryan Massa var framme och högg några gånger första 20 minuterna. Aspudden hade också ett vasst läge, men då svarade Paul Lindqvist för en riktigt kvalificerad räddning.
Hemmalaget tog ledningen i den 35:e minuten efter en snabb spelvändning, spel snett bakåt och distansskott av Jacob Wanselius.

I andra halvlek började KB återigen bäst. Det dröjde bara tio minuter innan det resulterade. Inhopparen Ertugrul Özge dribblade på kanten och spelade in bollen som via Gustav Hedberg nådde fram till Alexander Öhman, som tryckte in den i mål från nära håll. Karlberg hade minuten efter ett bra läge att ta ledningen, men Ertugrul Özges styrning från nära håll gick precis ovanför ribban. Istället kom 2–1 efter en fast situation där Aspuddens Anton Fjelkman plötsligt blev helt ren med Paul Lindqvist.

KB försökte få till ett tryck på slutet genom att gå ned på trebackslinje, men man lyckades inte få till några riktigt heta chanser.
Gustav Hedberg, som vikarierade som mittback, och Måns Sörensen, som vikarierade som högerback, förtjänar extra beröm hos KB.

(Måns Sörensen)

IFK Aspudden-Tellus–Karlbergs BK 2–1 (1–0)
Mål, KB: 1–1 (57) Alexander Öhman (Gustav Hedberg).
Publik: 300.