Uddamålsförlust för U-17 mot serieledarna

Thomas BahnsonNyheter KB fotboll

Karlberg BK – Sundbybergs IK 1 – 2 (1 – 0)

1 – 0 Raman (David.H)

KB hade idag Sundbybergs IK på besök på Stadshagens IP. Monsunväder, stängda omklädningsrum, sena avhopp och skada på uppvärmningen var inte den uppladdning vi ville ha men när väl matchen satte igång visade vi upp vår hittills mest disciplinerade sida. Med en 7-1 vinst mot Ängby IF i senaste matchen ville vi testa oss mot serieledarna som vunnit i princip allt i år.

Med Måns och Matias avstängda och flera spelare bortresta och sjuka lånade vi in våra 00r Einar och Lothar som spelar i U-19 till vardags. Laget såg ut så här:

Mehmet

Amandus Lothar Linus Vilmer Soler

Marcus Einar Elias David

Raman

Avb: Rönnlid (Alex skadade sig på uppvämningen)

Även om vi vann stort i senaste matchen kändes detta som ännu ett steg framåt. Sundbyberg är ett väldigt kompetent fotbollslag med flera duktiga spelare men om jag får säga mitt så hade vi ett litet övertag i hela första halvlek. Vi var trygga i vårt passningsspel i backlinjen, med våra 3 mittbackar fanns alltid läge att vända spelet och det utnyttjade vi gång på gång. Men i uppspelen hittade vi även luckorna på mittfältet som vi pratat om innan matchen, Marcus och David placerade sig väl i luckorna och Elias och Einar slet som djur men blandade också det med fin teknik. Uppe på topp slutade aldrig Raman jaga deras backar och det var en enorm hjälp för mittfältet som var undertaligt. Vi låg hela tiden rätt i vårt postitionsspel och släppte inte till mer än någon halvchans och ett skott i ribban efter en fast situation.

1-0 kom mot slutet av första halvlek efter en kombination på vänstersidan. David slog ett perfekt inlägg till Raman som löpt in i boxen, en enkel bredsida som inte var så enkel egentligen.

I andra halvlek flyttade Sundbyberg upp sina positioner och det kändes som vi blev lite rädda för att tappa ledningen. De gjorde två snabba mål efter slarv från vår sida båda gångerna. På kvitteringen passade vi bakåt precis utanför straffområdet när ingen var där så de fick till ett avslut som Mehmet räddade. På hörnan som följde blev det mål på (även om jag ansåg det var en knuff innan). På andra målet tappade vi bollen i offensivt läge när hela laget var på väg framåt och de kontrade effektivt. Deras nummer 10 kom loss mellan våra lagdelar lite för ofta och våra mittbackar kunde kommit upp i press snabbare lite oftare men med det sagt så gjorde hela backlinjen en strålande insats idag. Vi fick upp energin efter ca 20 min och började skapa halvlägen och med lite mer kvalité i inspelen och avsluten så kunde vi kvitterat på slutet men det blev aldrig något mer mål.

Så efter 3 raka vinster (träningsmatch mot Ekerö 4-0 inräknat) så blev det förlust men som tränare kan jag säga att jag är stolt över killarna som efter en något tung inledning på säsongen verkligen höjt sig flera nivåer i de två senaste Sanktan matcherna. Alla har anammat nya formationen och vi spelar med en helt annan trygghet och det i sin tur skapar självförtroende. Vi arbetar mer tillsammans i försvarsspelet och vi är mer benägna att låta bollen göra jobbet i anfallsspelet istället för att göra allt själv.

Nu är det sommaruppehåll men vi kommer inte vila nämnvärt då vi har Gothia cup att se fram emot i juli.

/Thomas