På drygt tio år har antalet aktiva gått från ett tiotal ungdomar till att idag samla drygt 950 flickor och pojkar mellan 5-19 år från främst Kungsholmen och Vasastan. Framgångsfaktorn är förutom engagerade ledare och föräldrar lika enkel som självklar: hos oss är alla unga välkomna att utvecklas efter sina egna förutsättningar och spela fotboll bara för att det är så roligt. Ingen lämnas utanför, samtidigt som det finns stora möjligheter att förkovra extra fotbollskunskaper.

I KB ungdom strävar vi efter att fotbollen ska präglas av en sund balans mellan lekfullhet, fantasi samt möjlighet till utveckling och prestation. I vår barn- och ungdomsfotboll sker ingen utslagning. Vi ser det som en självklarhet att alla barn och ungdomar ska få spela fotboll under lika villkor och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. KB behandlar alla lika oavsett kön, ålder, etnicitet eller sexuell läggning samt att vi strävar efter rent spel och ett aktivt motverkande av droger, tobak och doping.

Målsättning är att utvecklas tillsammans med det nya området som växer fram, och bli en naturlig mötesplats för boende kring Kungsholmen och i Vasastan. Vi vill ses som det naturliga valet av förening inom detta upptagningsområde där alla som vill kan samlas kring fotboll – ung som gammal.

Ungdomsverksamheten bedrivs på Stadshagens IP, Essinge IP och Kristinebergs IP på Kungsholmen samt Johannes BP i Vasastan.

Alla är välkomna att lira i KB!

Anmälan här