Uppflyttning inom räckhåll för damerna

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Damerna har under den senaste månaden skapat sig ett ypperligt läge i tabellen. Med 4 omgångar kvar har KB en lucka ner till andraplacerade Vasastans BK på 8 poäng. Söndagens match mot just Vasastans BK kan bli direkt avgörande. Vi uppmanar alla som har möjlighet att komma ner till Stadshagens IP den 16/9 och stötta damerna gör det. Matchen startar klockan 18.00.

Höstsäsongen startade dock lite trevande. Första träningsveckan efter uppehållet var bra och känslan inför matchen mot Reymers den 12/8 var positiv men matchen gick allt annat än KB:s väg och första förlusten för säsongen var ett faktum. Matchen slutade 0-1.

Men sedan dess har damerna gått som tåget och levererat stadiga prestationer i match efter match. Den 25/8 var det premiär på nya konstgräset på Stadshagens IP och det är en gräsmatta som kommer göra stor nytta kommande säsonger. Matchen spelades mot Kungsängens IF och där gick KB segrande med 3-0 efter hat-trick av Madde Rylander.

Några dagar efter, den 29/8, åkte KB till Enebybergs IF och vann en jämn och gastkramande tillställning med 3-2 efter hat-trick av Nishtiman Abbasi och en sen straffräddning av Sally Bondesson.

Och i lördags stod Rotebro IS för motståndet på Stadshagens IP och där fortsatte Nishtiman Abbasi sin fina svit genom att göra ytterligare 4 mål i 6-0 vinsten. Lina Sahlén och Ronja Lilja stod för de övriga målen.

Än är inget klart i serien men damerna har spelat till sig ett fint läge och uppflyttning är inom räckhåll. Nu är det fortsatt hårt jobb som gäller för att knyta ihop säcken. 3 av de avslutande 4 matcherna är på Stadshagens IP och damerna skulle uppskatta ert stöd.