Uppsala-Kurd FK – KB 1–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK gjorde en svag första halvlek borta mot Uppsala-Kurd FK men räddade en poäng i andra halvlek.

KB fick inte spelet att stämma i första halvlek på konstgräset på Sävja IP. Tempot var för lågt och Uppsala-Kurd hade tämligen enkelt att avstyra bortalagets anfallsförsök. KB hade mycket boll, men hade svårt att få till det på offensiv planhalva.
Efter cirka en halvtimme tog hemmalaget ledningen. En hörna nickades undan, domaren valde att fria när Filip Mårtensson fick en knuff i ryggen och hemmalagets Haris Bajramovic fick drömträff på volley. Årets mål på Sävja IP var ett faktum när bollen gick som en projektil stenhårt i nättaket.

KB reste sig rejält i andra halvlek och skapade ett konstant tryck mot Uppsala-Kurds mål. Iljas Ahmedov fick det första läget, men hans skott gick över. Inhopparen Ertan Özge hade en möjlighet när han tryckte ett skott i ribbans överkant. Debutanten Teiwo Thompson kom ännu närmare. Efter förarbete från Mathias Karelius prickade Teiwo undersidan av ribban. Returen sköt Filip Mårtensson strax utanför. Uppsala-Kurd hade ett jätteläge att sätta 2–0, men brände öppet mål.
Kvitteringen dröjde tills knappt tio minuter återstod. Simon Karevik tog sig förtjänstfullt fram på vänsterkanten, väggade med Karelius och hittade in till inhopparen Tor Ranniste. Denne curlade ett skott som dök in i bortre krysset (bilden).
Nästa match spelas på lördag hemma mot IFK Österåker.

Uppsala-Kurd FK–Karlbergs BK 1–1 (1–0)
Mål, KB: 1–1 (82) Tor Ranniste (Simon Karevik).