Uppstartslag (7 år) – Roller runt laget

Thomas BahnsonFrån kansliet

Inför första året som riktigt lag (när barnen fyller 7 år) kommer vi träffas på ett föräldramöte och informera om vad som kommer hända nästa år och vilka roller som behöver tillsättas. Ni kan läsa om rollerna nedan, fundera redan nu på om ni har möjlighet att ta ett ansvar så vi effektivt kan genomföra mötet och snabbt få fram en stab runt laget.

Planerade möten:

Mån 24 nov 18.00-19.00 – F07/08

Tis 25 nov 18.00-19.00 – P08 vit

Tis 25 nov 19.30-20.30 – P08 gul

Tränare

Det är optimalt att vara minst 3-4 tränare runt laget, då finns möjligheten att rotera tränarna så man har råd att missa något pass. Med flera tränare på planen har man även möjligheten att dela upp spelarna i mindre grupper och på så sätt ge barnen mer individuell uppmärksamhet. En tränare ansvarar för coaching på träning och på match samt upprättande av träningsplanering (tips och råd finns att hämta hos klubben och närliggande årskullar vid behov). Laget tränar 1 pass i veckan vid 7 års ålder och spelar seriespel i St.Erikscupen mellan april-september.

Tränare ansvarar även för närvarorapportering (LOK) i Idrottonline, det finns en smidig applikation på mobilen.

Om föräldragruppen inte kan få fram tränare till laget behöver klubben tillfråga ungdomsledare, det finns ingen garanti på att det finns någon som kan ta uppdraget och eventuella ungdomsledare bekostas av föräldragruppen, det brukar bli en förhöjd årsavgift på 400-800kr per spelare beroende på hur många ungdomsledare som behöver rekryteras.

Lagledare

Kan även beskrivas som ”Administratör”. Man ansvarar för lagets medlemsregister som vi har i Idrottonline i dagsläget, man meddelar klubben när en spelare slutar och man lägger själv in nya spelare i registret. Man ansvarar för lagsidan på nätet, lägger ut information och uppdaterar kalendern. Lagledaren är oftast tillsammans med tränarna de som sköter kommunikationen med klubben på en daglig basis.

Kassör / Beställare

Har hand om lagkassan. Det kan vara bra att ha ett bankkonto där föräldrar kan sätta in pengar till cuper, material, eventuella tränare och övrigt, det blir en smidigare process.

Det är även smidigt om kassören sköter eventuell lagbeställning av kläder. Stadium vill gärna att vi gör lagbeställningar och inte individuella, kläderna ska sen hämtas upp och betalas på plats (Stadium Bromma Blocks), då kan det vara lämpligt att det är kassören som ansvarar för pengarna som sköter den biten.

Arrangemangsansvarig

Vi arrangerar KB cuper varje år och när det väl blir dags för er årskull så ska lagen själva stå för arrangemanget. Här behövs en koordinator som upprättar arbetsschema och som kommunicerar med klubben. Cupansvarig kan även ansvara för att leta externa cuper som ni vill att laget ska åka på.

Vi kommer även skicka ut intresseförfrågan för att stå i cafét en helg under säsongen, det genererar pengar till lagkassan. Här behövs också en koordinator.

/Thomas Bahnson, ungdomsansvarig Karlbergs BK

kansliet@karlbergsbk.se, 0701-904090