Utvisningen knäckte KB i Örebro: ”Vi får dra lärdom”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Efter tre raka segrar åkte Karlbergs BK på en 3-0-förlust borta mot topplaget Karlslund. Matchen stod länge och vägde, men efter en utvisning i andra halvlek kunde inte KB freda sitt mål.

KB kom till Örebro för att möta Karlslund med tre raka segrar i bagaget. 1-0 mot Sundbyberg, 1-0 mot Eskilstuna City och 3-0 mot Strömsberg.

Men på Karslund Arena skulle den första förlusten sedan 3-0 borta mot BK Forward komma. Det var länge en ganska låst och chansfattig tillställning, men när Carlos Quintero Russo åkte på sitt andra gula efter 65 minuter blev det en tuff uppförsbacke. Edvin Hall höll länge kvar KB i matchen med fina räddningar, och Modou Gassama hade faktiskt ett friläge för att ge KB ledningen med en man mindre, men i den 80:e minuten fick Karlslunds Carl Grundel hål på KB-försvaret.

De för dagen vitklädda Karlbergsspelarna försökte samla kraft till en forcering, men bara fem minuter senare ökade Nabil Osman på för Karslund innan Christer Lipovac punkterade matchen med sitt 3-0-mål i den 87:e minuten.

KB:s huvudtränare Pierre Gallo kommenterar lördagens insats.

Tre raka segrar inför matchen. Nu blev det torsk. Vad säger du om insatsen?
– En väldigt jämn tillställning, tillknäppt spel men där jag tycker Karlslund är en aning bättre än oss totalt sett. Vi drar på oss en utvisning i den 65:e minuten och den blir nog avgörande till slut. 1-0 målet kommer i 80:e min, ett otroligt bra avslut och ibland får man gratulera motståndarna till bra insatser. Efter tre matcher på åtta dagar så blev det kännbart att orken och koncentrationen inte riktigt var där, för många tekniska misstag under matchen som vi vanligtvis inte ser.

Spelade utvisningen stor roll för resultatet tror du?
– Tyvärr måste jag nog svara ja på den frågan, vi får dra lärdom och måste bli betydligt smartare i vissa situationer. Två avstängda till nästa match, nu är det som det är men jag hoppas vi inte upprepar våra onödiga varningar framöver.

Hur kommer vi tillbaka från detta mot Norrtälje?
– Veckan som kommer handlar mycket om att ta hand om kropparna, nu ska vi bli fräscha och verkligen fokusera på Norrtälje. På hemmaplan är vi starka och det ska vi visa på lördag.

Efter nio omgångar står KB på fem vinster, två oavgjorda och två förluster. Det ger en femteplats i tabellen, fyra poäng upp till Skiljebo på kvalplats och sex pinnar upp till obesegrade BK Forward som leder serien på 23 poäng.

Klicka här för att se tabellen

Vi välkomnar alla supportrar till Stadshagen nu på lördag när BKV Norrtälje kommer på besök. Avspark 14.00. Fri entré för alla i KB-kläder, 50 kr för övriga (swish eller kontant).

Foto: Karlslunds IF

/red