Valbo FF – KB 0–1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK fortsatte segerraden i Valbo

Karlbergs BK tog hem tre nya pinnar efter seger 1–0 mot Valbo FF. Men det blev lite nervdaller till slut. Det var gräspremiär på Åbyvallen i lördags och den borde ha skjutits på framtiden. Underlaget var minst sagt undermåligt, vilket påverkade spelkvaliteten rejält. KB började ändå piggt, bjöd på några fina anfall och i den 14:e minuten nickade Pashang Abdulla in 1–0 på Daniel Da Silvas precisa inlägg.
Resten av halvleken var mest kamp och inte så mycket skönspel, även om KB hittade några fina kombinationer emellanåt. Abdulla och Marcus Kettler hade varsitt skott där de testade hemmakeepern Tobias Wennergrund. Valbo hade ett avslut från straffområdeslinjen som gick tätt utanför stolpen efter en fast situation.

Andra halvlek var bara två minuter gammal när Pashang Abdulla fick ett jätteläge att sätta 2–0. Efter finfint förarbete med Marcus Kettler blev Abdulla helt ren på bortre stolpen. Han hade gott om tid, tog ned bollen, men skottet gick över. Så mycket mer chanser blev det inte förrän sista tio minuterna då Valbo fick en lättvindig frispark 25 meter från målet. Anton Lindbom klev fram, skruvade den som Beckham, och bollen tog i insidan av kryssribban och ut. Den var värd ett bättre öde. I slutminuterna tryckte Valbo på och skaffade sig ett par fasta situationer men KB-försvaret stod emot.
– Starkt att vinna. Vi spelade på ett svårhanterat underlag och då blev matchen lite av ett lotteri. Det blir mycket slumpartade situationer. Men vi hanterade det bra i första halvlek och vi har hanterat de här utmaningarna oerhört bra hittills i serien, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget, men plussade extra för mittbacken Oskar Sewerin och mittfältaren Herman Magnusson, samt Daniel Da Silva för dennes första halvlek.
Nästa match spelas på lördag, återigen på bortaplan, denna gången mot Gamla Upsala.

Valbo FF–Karlbergs BK 0–1 (0–1)
Mål: 0–1 (14) Pashang Abdulla (Daniel Da Silva).
Publik: 189 (på Åbyvallen).