Valbo FF – Karlbergs BK 0–2

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK tog en ny stabil seger på bortaplan mot Valbo FF

KB började beslutsamt i division 2-mötet på Åbyvallen. Laget från Kungsholmen dominerade bollinnehavet och Modou Gassama fick matchens första chans som den duktige hemmamålvakten klarade med en fin enhandsräddning. Valbo hotade mest via sina hörnor som blev extra giftiga tack vare den kraftiga medvinden. I minut 25 drog Alenga Masimango upp ett anfall. KB-yttern hittade Marcus Kettler som i sin tur serverade Modou Gassama och 1–0 till KB var ett faktum.
I andra halvlek hade KB ett par jättefina chanser att öka på ledningen, ofta genom fina kombinationer. 2–0 kom först med tio minuter kvar när Marcus Kettler skarvade fram till Gassama som rullade in sitt andra mål för dagen.
– Vi gjorde en mycket bra insats. Vi dominerar spelmässigt, skapar en hel del chanser och hittar några fantastiskt fina kombinationer, framför allt i andra halvlek. Sedan är jag nöjd med att vi aldrig ger Valbo någon riktig chans att komma in i matchen. De var farliga via sina hörnor i första, men i andra halvlek hade vi bra kontroll, konstaterade KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde speciellt 18-årige Moonga Simba och Alenga Masimango samt inhopparen Alexander Kärki.
– Det var många som stod för starka prestationer. Vi var gedigna som lag och det var en insats att bygga vidare på.
Mittfältaren Michel Montero, som drogs med skador i våras, gjorde sin första start sedan andra omgången. Alexander Hedman gjorde också comeback i slutminuterna efter två månaders skadefrånvaro.

Valbo FF–Karlbergs BK 0–2 (0–1)
Mål, KB: 0–1 (25) Modou Gassama (Marcus Kettler), 0–2 (80) Modou Gassama (Marcus Kettler).
Publik: 100 (på Åbyvallen).