Välkommen till Karlbergs BK Elin Borg

kb-pelleFrån kansliet

Efter en lång och utdragen process så kan vi nu äntligen hälsa Elin Borg, 27, välkommen till Karlbergs BK. Elin kommer att kliva in som Sportchef Flick och har liknande uppgifter som Johan Wilny har. Hon kommmer ansvara för samtliga lag från 8-19 år på flicksidan. Sportsligt och organsiatoriskt. Till sin hjälp kommer hon såklart ha både Johan och Martin för att hjälpa till, så Elin kommer in i sitt arbete på ett bra sätt, säger Pelle Brädefors, Klubbchef.

Elin kommer med en gedigen karriär som spelare med över 10 år på ellitnivå och har representerat klubbar i damallsvenskan som Stattena, Linköping, Kristianstad, AIK och nu senast Djurgårdens IF. Elin har även varit utagen i flera ungdomslandslag under sin karriär. Civilt har hon en gedigen akademisk utbildning i form av en kandidatexamen inom psykologi, med inriktning idrott, samt en masterexamen i idrottsvetenskap. Det är fantastiskt att kunna knyta en så välutbildad medarbetare till Karlbergs BK, och med sin spelarbakgrund får vi en mycket kompetent Sportchef på flicksidan. Någon som saknat en längre tid och som vi verkligen behöver. Detta kommer bli ett jättelyft för hela Karlbergs BK, men framför allt för tjejfotbollen, säger Pelle.

Med ett stort intresse för gruppdynamik och ledarskap hoppas jag kunna bidra med mycket i utvecklingen av flickverksamheten. Jag tycker att det är bra att Karlberg strävar efter att vara en jämställd förening där flick- och damfotbollen har lika träningsförutsättningar som pojk- och herrsidan. Det kommer att bli en spännande utmaning. Samtidigt ska det bli kul att omsätta allt jag har lärt mig, från både egen fotbollskarriär och utbildning, till att skapa en rolig och stimulerande miljö för våra flicktränare och spelare, säger Elin om sin nya utmaning.

Elin kommer börja arbeta deltid med förhoppning och målsättning att det kan växa till en större tjänst framöver. Elin kommer parallellt med sin tjänst i Karlberg även arbeta i sitt egna företag med Idrottspsykologisk rådgivning, något som hela vår organisation kommer kunna ta del av. Vi återkommer med information kring det.

Nu hälsar vi Elin hjärtligt välkommen till Karlbergs BK

/red