Valle, 59, tar över Gamla KB

kb-redBK Gamla KB0 Comments

Valle6
”Valle” Morales är ny tränare i Gamla KB. Foto: Robert Laul

Washington Kotovich Morales, 59, är mannen som ska lyfta Gamla Karlbergare i division 6.
– Vi behöver ett par förstärkningar om vi ska kunna slåss om seriesegern, säger värvningsansvarige Kalle Karlsson.

Efter en del turer har Gamla KB hittat efterträdaren till Kalle Karlsson, som tagit steget till förstalaget i division 2.
Det blir uruguayaren Washington ”Valle” Morales som antagit uppdraget att leda Gamla KB. Valles vision är att spela en teknisk och underhållande fotboll med ”gamlingarna”.
Den nye tränaren har genomfört ett par träningspass på Stadshagen och avverkat den första träningsmatchen. Debuten slutade med förlust mot KB:s juniorer (1–2), trots stort spelövertag.

Gamla Karlbergare, som gör sin femte säsong sedan starten, har fått behålla stommen i truppen.
Trotjänaren Mattias Klefbeck, som varit med sedan starten och gjort ett antal säsonger i förstalaget, har lagt skorna på hyllan. Målvakten Joel Wikström har lagt av. Johan Meyer, en annan trotjänare, har avsagt sig spel i vår sedan han blivit pappa. Jens Grönlund och Fredrik Westman slutade redan under förra våren.
Förstärkningar finns i trion:
> Jörgen Sundberg, 25 år, mittfältare.
> Antonio Abizzo, 24 år, ytterback/yttermittfältare.
> Victor Pontusson, 27 år, ytterback.
Det råder fortfarande frågetecken kring flera spelare grund av skador/arbete: Torbjörn Sahlin, Martin Åberg, Richard Hager, Thomas Bahnson, Christoffer Glader. Därför är Gamla KB på jakt efter nyförvärv. Det handlar främst om en målvakt, en mittback och en yttermittfältare.
Brune Tavell, ifjol i Andrea Doria och tidigare allsvensk spelare i Malmö FF, har ryktats vara på väg till Gamla KB.
– Brune har varit nere på någon träning och vore ett fint tillskott för oss. Jag såg honom i fyran ifjol och han håller fortfarande hög klass, säger värvningsansvarige Kalle Karlsson.
– Centralt mittfält är starkt även om inte Brune kommer. Ramin Sepasi och Erik Uhlén är kvar och de är två av seriens bästa spelare. Dessutom finns rutin i spelare som Fredrik Eng (fd Jonsson) och Richard Hager samt individuell skicklighet hos sådana som Jesper Stenholt, Andréas Sundberg och Stefan Elofsson. Sedan hoppas jag även kunna lira lite mer för egen del i år.
Ni slutade fyra i serien ifjol. Vad ska till för att ni ska kunna kriga om seriesegern i år?
– Min bedömning är att vi behöver ett par förstärkningar med spelare som är tillgängliga ofta. Även om vi är många i truppen så har vi blivit ett år äldre och ännu mer sköra. Skadorna blir fler och fler, Gustav Vadenbring höll ju bara fem minuter i lördags innan han drog ljumsken.

Vill du provträna med Gamla Karlbergare – mejla kalle.karlsson@aftonbladet.se och berätta om din fotbollsbakgrund.